Nuffnang Ads

Wednesday, 26 October 2011

Suasana.Lagu.

Korang pernah tak bila dengar lagu , korang teringat/ terflashback peristiwa yang lepas-lepas?


Aku memang banyak kot. Macam lagu Siti Sarah,Kesetiaan- aku ingat masa tu aku form 1.Baru masuk hostel.Ehem. takde kaitan cinta la dengan lagu tu.Just ingat suasana baru masuk hostel.Senior dorm aku suka nyanyi lagu tu.


Tentang seseorang-ntah lupa sape nyanyi.Penyanyi indonesia.Lagu dalam movie Ada Apa Dengan Cinta.Aku ingat lagu ni aku and kawan-kawan aku suka nyanyi.Banyak kejadian berlaku.Ada happy.Ada sedih.


Biarlah Rahsia-Siti Nurhaliza.Masa form 5.


Banyak lagi lagu-lagu yang buat aku ingat masa dulu-dulu.Tak ingat bila nak listkan.Bila tiba-tiba dengar lagu baru ingat peristiwa apa yang berlaku.Faham tak ayat ni?Tak faham,ignore je.
















So, layannnn

No Idea

Harini satu hari kat rumah.Takde buat apa-apa.Bosan.


Tak sabar tunggu esok.Balik kampung,Then,jalan-jalan.


Sambil menaip plus online , dengar tujuh lagu.Repeat.


Nak buat assigment.Langsung takde mood.Home=No Study.


Jenguk luar.Gelap.Seharian hujan.

Friday, 21 October 2011

My Sayang II

This entry is not sequence for the previous entry.'My Sayang'. Ni story my baby gemok and buncit.My youngest sister.Konon-konon baby girl kan,sampai ke besau la people around her,called her, baby.Tak tahan tu cikgu skolah dia pon panggil baby.Dan lagi tak tahan budak kecik dari dia pon panggil dia baby.Kalau tahu camtu dari kecik lagi suruh parent aku bagi nama dia Nur Baby,Haha..

Alkisah hikayat nama baby ni melekat kat tuan empunya nama Nurfarisha Izlien ni ada dua la.First memang dia dah konfem-konfem anak bongsu yang disahkan sendiri oleh ibu.Secondly,masa mula-mula dia masuk tadika,dia dah pesan kat ibu jangan bagi cikgu panggil dia dgn nama yang tertera dan tercop mohor dalam surat beranak.Dia suh cikgu panggil dia baby.

         Ibu:       Cikgu anak saya sorang ni pelik sikit.Buat masa ni, cikgu panggil dia baby je.

         Cikgu:   (Ketawa yang penuh makna) 


*Perbualan lain off record=)

Perangai baby ni macam-macam sikit.Mentang-mentang anak bongsu kan berlagak diva all the time.Now, dia dah darjah 5.Kalau aku dulu dah ada 3 orang adik include si baby ni.Korang judge sendiri betapa matamgnya aku dengan adik yang super ramai.baby ni selalu cakap ,"Kesian kat kakak kecik-kecik dah dapat adik."KEJAM! Lagi kejam bila aku tanya :


          Kakak:  Baby nak adik tak?

          Baby:    Taknak

          Kakak:  Nape??

          Baby:    Nanti ibu dah tak sayang kat baby.Tengok macam kakak,mane ade ibu selalu peluk n kiss.

          Kakak:  Cis!

*Kakak=Aku

Sangat sampai hati kan budak kecik tu.

Ada satu perangai yang parent aku tak tahan time dia mintak nak beli sumthing dia suka.Baju,toys,shoes,sandals.Dia akan mintak sampai dapat.Lagi tak dapat dia akan repeat soalan same.At last if parent aku tak tahan.Beli la jugak kan.Ni memang perangai anak bongsu ke?Aku dulu tak camtu pon.Dia selalu dengan ibu.Ibu selalu beli heels.Ibu beli dia nak beli jugak.Padahal tak pakai pon.Lagipon kaki budak kan cepat besar.Nanti pakai sebulan dah tak muat.Membazir.Sedekah kat orang.Tu pon kalau kanak-kanak riang macam dia tu sama taste dengan baby kan.

Baby jugak suka menjahanamkan barang-barang aku tanpa izin.Kalau mintak izin pon ada aku bagi ke?Sangat geram bila baby buat eyeliner aku macam pensel yang dia guna kat sekolah tu.Bila aku marah dia buat muka innocent dan cakap,"Ingatkan dah kakak dah tak guna.Nampak pendek je".Adoi jawapan spontan yang boleh buat hidung aku kuar asap.Ade lagi kot mnde lain.Tapi yang ni paling ingat coz dia punye jawapan sangat bernas.So,terpaksa beli lain and buat-buat ugut nak amek and guna duit dia untuk beli eyeliner lain.Tapi baby langsung tak heran.Bertuah punye budak.Tak pernah takut dengan aku.

Ada satu cite yang aku rase klaka.Aku balik rumah masa weekend.Masa tu dia baru je dapat E-book dari menteri kat terengganu.Tapi heran nape tak guna kan?Aku tanye dia.Dia senyap je.Aku pon tanye lagi sebab tak puas hati punye pasal.Rupanya rosak.Takleh on.Macamene tak rosak boleh letak e-book ngan air minral dalam satu bag.Air tumpah kena la ebook dia tu.Aku pon tunjuk keexpertan aku.Jengjeng jadi.Padahal nasib baik je kot.Maybe air dalam ebook tu dah kering kot time aku balik.Haha.


Banyak sbnrnya hobi2 and benda2 pelik yang dia suka buat.Tapi mals lak nak type.Dah macam esei Bm yang konfem kena reject la pulak kan.Banyak perenggan perenggan.Kat bawah ni pic2 baby gemok=)














pic ni paling kurus





kalaulah...

Hi cik bloggers.

Masa zaman kecik-kecik dulu kan, korang pernah tak berangan nak jadi superhero/woman, or character kartun dalam komik or tv yong korang tengok?
Aku?Memang pernah la kan.That's why aku tanye korang.Hee~
Korang tahu aku dulu memang nak sangat jadi Doraemon si kucing biru,gemuk,bulat and xde telinge.Kuikuikui.

Nak tau nape aku memang adore sangat kat kucing gemuk tu?Dulu masa zaman keanak-anakan,zaman yang penuh suci...Stationery aku slalu hilang.Tak tahu la salah letak,salah simpan,ada orang tersalah curi.Ntah aku pon tak pernah fikir pon that time.

Due to the hilang barang-barang sekolah itu,aku pon selalu la bermonolog dalaman," Kalau la aku ni Doraemon...."   

Haha..budak-budak memang pelik kan.Freaking.Annoying.frieskies.Whiskas.Nak rembat semua title.

Tapi sekarang pon sama je.Teringin nak jadi supermodel.Hello! Cantik ke kau tu? HAHAHAHA.


an an an... doraemon=)

Tuesday, 18 October 2011



Renung-renungkan dan selamat beramal =)


My Sayang

Tajuk entry macam excited je orang nak baca.My sayang boleh dedicate kat sape sape je kan?Ayah,emak,cikgu,BFF, and so on la.My sayang ni dituju khas untuk my Adik.Adik aku ni glamer dgn nickname E.Teka, boy or girl?..He's my baby boy.Baby ke?Dah besar kot.That's why tak dengar cakap orng dah sekarang kan??Aku ni boleh dikatakan agak rapat dengan dia.Aku suka kacau dia.Time dia main game kat bilik,aku la manusia penyibuk yang menghuru -harakan game dia.Buat spoil mood dia je kan.Takpe la kan ,dia kan adik aku.




robot





hasil kerja tak seberapa
Dia ni memang ada gift yang dikurniakan Allah s.w.t.Teka apa dia?Dia kan sangat-sangat la kreatif tahap gaban.Dari darjah 1 kitorang dah dapat tengok kelebihan yg dia ada.Kagum jugak la kan.Sampai kekaguman tu tak leh nak sorok.Kena puji jugak depan-depan sebab mulut ni dah takleh nak tutup.Masa kecik-kecik dulu,pernah dia buat ,emm apa ek tak tahu korang panggil ape.Tapi family aku panggil kenderaan gedabak tu as a'sodok'.Dat time aku rase dia la budak kecik plg kreatif yang aku pernah jumpa.Korang rase cane?

ni la sodok.hehe...

si mata satu watak utama entry ni=)
                               

Dia ni memang sangat pelik.Tak suka berpersatuan,kelab-kelab ke.Pape je event kat sekolah dia mesti tak nak join.Sangat pelik.Maybe dia ni terlalu seni,macam A.samad Said tu,so dia  tak suka sangat nak bercampur dengan orang.Betul la kan,orang seni memang tak suka campur orang.

Dia kan giler komik.Before matured,suka komik Ujang.Bace je gelak sorang-sorang.After matured(matured sangat ke?)dia tukar genre komik.Yang aku ingat satu komik tu tajuk dia Ibuku Robot.Tajuk pon dah pelik kan.Sama pelik je dengan orang yang beli tu.
Dia ni kan memang keje nak dapat upah je.If tak dapat macam liat je nak buat kerja yang di suruh.Biasa la kan korang pon macam tu kan?Tapi aku tak.Hehe.Tapi kan (tapi lagi kan),aku tahu dia sayang aku.Sebab kan kalau aku balik weekend mesti dia cakap macam ni."Em baik tak payah balik kalu balik kejap".Bunyi macam kasar je tapi aku tahu dia mesti tak nak bagi aku balik uni.Hehe..Adakah aku syok sendiri?Takpon dia kan text aku "Bila nak balik?"So,nampak la aku ni macam kakak kesayangan dia (sebab dia ade sorang je kakak.haha)
Budak kecik ni jugak tak suka puji orang.susah sesangat nak puji dan takkan kot.Giler kan dia.Nak suh puji kakak sendiri pon susah.
designed by him.konon nak jersi yg dia buat sendiri la kan





muka time dah tua.Hee.Botak!





Tapi kan tu dulu,sekarang kitorang dah tak berapa baik pon.Sebab satu peristiwa la.Dia macam kurang ajar dengan aku,aku hangin la and hampir nk lempang dia.Tapi tak lempang pon.Kena sikit je sebab dia elak.Aku yang lempang tapi aku yang nanges.Touching kan aku.Lepas tu memang dia kurang dengan aku.Takde la ayat-ayat yang biasa dia kutuk aku."bajet lawa,bajet ramai orang nak,bajet orang tengok"Tu lah ayat-ayat yang dia selalu cakap kat aku time aku touch up muka aku ni lebih sikit.Even kejam bunyinya,tapi rindu jugak kan nak dengar dia cakap camtu.Sekarang macam dah okay sikit sebabdia dah start cakap dengan aku.Kalau ada pape yang dia nak tahu,dia tanya aku.Tapi tak seseronok dulu la.



Dia baru je habis PMR.Tak tahu la macam mane result dia.Sebab dia ni malas baca buku and tak dengar cakap orang and suka merayap malam-malam.Panjang giler aku melalut.Tak payah baca pon takpe.Kalau ikot real story lagi panjang.Mau aku kena bukak account blog yang lain.Hiperbola!Hee=).

okay.dah penat type2.K.Bye!


biodata si dia di atas:


  • lukisan tu dia yang buat, 
  • tanak jadi polis-katanya kalau nak jadi polis baik tak payah sekolah.giler ape mu ni!
  • tak pakai bedak
  • hair dryer before pegi sekolah
p/s:entry bosan panjang berjela-jela

Friday, 14 October 2011

I've Got A Secret

                                                             d most 'berhantu' song



Got a secret
Can you keep it?
Swear this one you'll save
Better lock it, in your pocket
Taking this one to the grave
If I show you then I know you
Won't tell what I said
Cause two can keep a secret
If one of the m is dead…



Why do you smile 


Like you have told a secret


Now you're telling lies


Cause you're the one to keep it


But no one keeps a secret
No one keeps a secret

Why when we do our darkest deeds
Do we tell?
They burn in our brains
Become a living hell
Cause everyone tells
Everyone tells…


Got a secret

Can you keep it?

Swear this one you'll save

Better lock it, in your pocket

Taking this one to the grave
If I show you then I know you
Won't tell what I said
Cause two can keep a secret
If one of the m is dead…


Look into my eyes

Now you're getting sleepy

Are you hypnotized

By secrets that you're keeping?

I know what you're keeping
I know what you're keeping


Got a secret

Can you keep it?

Swear this one you'll save

Better lock it, in your pocket

Taking this one to the grave
If I show you then I know you
Won't tell what I said
Cause two can keep a secret
If one of the m is dead…


[spoken]

Alison?

Yes, Katherine.

I have something I want to tell you, but

you have to promise to never tell anyone.
I promise
Do you swear on your life?
I swear on my life


[end spoken]




You swore you'd never tell…

You swore you'd never tell…



You swore you'd never tell…

You swore you'd never tell…



Got a secret

Can you keep it?

Swear this one you'll save

Better lock it, in your pocket

Taking this one to the grave
If I show you then I know you
Won't tell what I said
Cause two can keep a secret
If one of the m is dead…
(chorus x 3)



Yes two can keep a secret

If one of us is…. Dead.


All of sudden, aku sedih dengar lagu ni.Rasa macam tengok filem Hindustan.Kya Kehna.KKKG.Huhu.Actually, my buddy was dedicated lagu ni kat aku.Sangat terkesan.Aku tak tahu nape aku sedih.Maybe faktor usia (22 wanna be mmg feeling lebih ea?),takpon faktor masa (I mean dat time dah pukul 4 am kot),boleh jadi jugak faktor genetik ibu terlebih (mak aku memang feeling terlebih sikit.Opps, sori bu=)),and banyak faktor lagi la yang aku sendiri pun kurang pasti.

Tapi kalau according to my experiment,observation,contemplation and so on, aku rasa ni lagu ni ada kaitan dengan aku.Ada berbaur or berbau sindiran kat lirik tu.Pandai betul kawan aku sorang tu choose a right song for me.Haha.Tapi kan dia bukan la suh aku dengar lagu tu sebab aku ni tak reti nak simpan rahsia.Dia juz nak remind me so that i promised to keep her emm mybe his secret properly.Macam yang tulis kat envelope tu.SECRET AND CONFIDENTIAL.So, shut your mouth.Zipppp, ketat-ketat Simaa ye!

Sangat jelas di sini, entry ni bukan nye untuk bagitau our secret.Just nak share lagu 'Secret'. Dalam maksudnya tu.

Aku pon pernah je bagitau rahsia org lain kat org lain.Jahat tak?Memang tak de hati ,perut,and jantung kan.Tapi kan aku gitau rahsia A kat B bukannya apa.Sebab nampak sangat story yang konon-konon rahsia bagi si A tu sebenarnya tak rahsia sabgat pon,Sebab dari gaya intonasi,nada,ritma,gesture dan sama waktu dengannya menggambarkan dia nak sangat aku bagitau orang lain.Contohnya bagitau kat si B la.Haha.korang faham tak apa yang aku melalut ni.Takpe la korang tak faham pon.Asal aku faham sudah la.The meaning of the melalut di atas is aku boleh simpan rahsia.So, jangan takut nak share the berkepuk-kepuk secret with okay=).

p/s:kepada yang told  a kebabom secret semalam, dun wory ur secret will safe in my handphone.Okay aku janji aku delete messages tu.Hee~

and the last order, layan lagu ni.Best sangat wa cakap lu

LEE SUNG GI or MY GIRLFRIEND IS A GUMIHO


Comel kan? Sape setuju angguk kepala.Kalau tak setuju,lantak korang    la kan.Sape-sape yang layan korean drama mesti kenal sape dia 

jejaka sweet ni kan . My Lee Sung Gi. Rasa macam nak cubit je masa tengok drama My Girlfriend is A Gumiho .Kalau boleh la kan?

Due to that drama, aku boleh nyanyi lagu korea.Biar la tak berapa nak betul pun pronounce nya kan.At least, aku boleh nyanyi macam konon-kononnya aku expert la bahasa korea.Haha.

Tapi aku tak la fanatic kat dia ni.Time tengah layan drama tu je kot.Sampai jd DP aku kat fb.Hehe.Sebab aku ni bukan nye suka download drama or movie.Aku transfer dari hard disk orang je.Lambat la kan nak download-download ni.Leceh.That's why aku tak boleh nak minat dia lebih-lebih.Takde inisiatif untuk cari sendiri.

Actually,aku tak tahu nak story pasal dia or pasal drama dia.Tapi better story pasal drama dia kan.Sebab aku minat dia sebab drama My       Girlfriend is a Gumiho kan.  Sape-sape yang tak tengok lagi,baik korang tengok.Best giler.Sampai power spek pun naik.(Sebab dok ngadap laptop je.Selagi tak habis,selagi tu aku layan.haha.)

Cite dia kan pasal seorang pompuan yang sebenarnya haiwan spesis gumiho.Gumiho ni lebih kurang macam musang or serigala kot.Ntah aku pun tak sure.Google sendiri okay? Lee Sung Gee yang jadi Dae Wong dalam drama ni la yang jadi boifren gumiho at last.Excited tak dengar aku cerita.Haha.Tengok sendiri la ye.Tak rugi.Best sangat.Lagu-lagu dalam tu pun best.OST paling best.   
                                                                                                

Thursday, 13 October 2011

Kadang-kadang...

Kadang-kadang aku rasa bosan sebab still single until now. Kadang-kadang seronok jugak tengok kawan-kawan semua dah ada boifren.Tipu kalau cakap aku tak nak ada boifren.Tapi aku tak boleh nak ikut orang kan.Orang couple aku pun nak couple.Nanti macam tak ikhlas.Tak best la kan.

Kadang-kadang aku suka jugak mengadu kat ibu pasal ni.Ibu cakap, "Takpe kakak muda lagi.Belajar lagi.Mungkin belum masa lagi nak dapat boifren."Kadang-kadang aku fikir betul jugak apa yang ibu cakap.Biasa la jiwa muda remaja seperti aku ni kadang-kadang nak jugak kasih sayang seorang lelaki.Yewww!Adakah terlalu jiwang dan menggelikan ayat itu.Hehe.Biasala,bila bercakap pasal cinta cintun ni memang tak sah la kalau tak guna ayat puitis dan berbaur sastera tu kan.

Kadang-kadang aku tanya diri sendiri ,"Hodoh sangat ke aku ni?Macam tak berapa nak laku je." Hehe.Bila tengok cermin tu perasan jugak la aku tak berapa cantik.Tapi aku bersyukur aku dilahirkan sempurna tanpa cacat cela.Alhamdulillah.

Kadang-kadang kan kawan aku pun ada tanya ,"Kau tak boring ke hidup single?Best ke single?"Aku tak tahu  nak jawab apa.Sebab aku tak tahu jawapan apa yang sesuai nak aku bagi kat orang yang tanya aku tu.

Kadang-kadang kelakar jugak bila ibu aku selalu berangan pasal wedding day aku.Maklum la aku anak sulung.Tapi lepas ibu berangan mesti dia gelak."Anak aku belum ada boifren.Tapi sibuk aku dok berangan."Lebih kurang macam tu la ayat ibu setelah ditranslate kepada bahasa yang tak berapa nak baku.Beku kot?

Panjang la pulak aku melalut.Mesti boring sape sape yang baca.Ada orang ke nak singgah blog aku ni.Huhu.
K,la,Bye.

p/s:Tiba-tiba rasa entry ni lebih kurang dengan the previos entry ,'LELAKI'.Takpe la asal aku bahagia.Peace=)

K.H.A.M.I.S again~

Harini hari khamis.Biasanya aku sibuk nak ponteng kelas sebab nak balik hometown.Harini ada satu kelas je.tu pun tak sampai satu jam.Tapi aku tak plan and tak rasa pun nak balik.Emm pelik.Takpe atleast aku boleh jimat duit untuk byr tiket bas yang gedabommmm mahal.

Aku plan nak basuh motor (motor kapcai je aku mampu ada) and basuh baju.Rajin tak??Hee..Lately, aku rasa sangat bersemangat nak buat semua benda.Keep it up Simaasyamimi!Hope sampai habis sem la kan.Kat Terengganu ni takde aktiviti yang best kot nak buat.(kutuk negeri sendiri ke apa kau ni!).So, dengan buat aktiviti berfaedah seperti di atas tu, boleh la jugak hilang boring.Dok mengadap lappy je boring jugak.Boleh tambah power aku ada la.(aku rabun tahap kronik plus tak dapat diselamatkan).

Dan harini jugak aku plan nak study pada sebelah malamya.Boleh dan mampukah kau wahai Simaasyamimi dengan godaan duniawi.Huhu.I have to sebab esok aku nak gi jalan-jalan cari boifren,Oopppss.tesilap sudah.Cari kawan lepak.kena kuatkan semangat malam ni sebab next week and after banyak kuiz,test, and asaimen yang tak pernah abes kot.

Okay la.Membebel lak tengahari ni.Dah la panas kan.Apalgi jom masak for lunch.Rajin tak?Keh Keh.K,BYE.=)

Tuesday, 11 October 2011

SEM 7

Life yang sangat padat dan memenatkan. Itu lah dia dunia Sem 7.18 jam kredit .6subjek.Rasa-rasanya almost subjek ada case study and banyak group tasks.Even aku tak bagi the full commitment tapi aku still kena bergerak aktif.Nanti kang takut di cop MALAS.

Tiap-tiap pagi kena bangun awal.Kelas start pukul 8pagi.Kalau tak de kelas mesti diganti dengan group discussion.Means that I have to wake up early in the whole SEM 7.Sabor jela.Kalau aku merungut kat ibu komfem dia marah.Sebab ibu tak suka anak-anak dia merungut,merengek,mengeluh pasal study.

Actually, aku isi gap aku dengan tulis entry ni.Sangat berfaedah bukan Haha.Kejap lagi aku ada kelas.4 hours for 2 subject.urghhhhh.

Sunday, 9 October 2011

yuna inspired

haritu ada terview wall friend yang post pasal MEMO-clip video Yuna.Aku tgok sweet sangat.Last part yang xboleh tahan.Qi pon ade skali dalam clip video tu.Eeeee really2 sweet couple.Jeles!


Friday, 7 October 2011

its not too late ~

Tidur tak sampai 2 jam kot.Bangun.Study.Hee.Tapi kejap jela.At least, I've got some input for quiz tonight.Alhamdulillah ada kesedaran di situ.Hope, those input can help me answer the out of board question .Lalala~That's all for today.Thanxx.XoXo =)
http://mylearn.umt.edu.my/11121/

Wednesday, 5 October 2011

Im adore Johan Asari. Start minat dia masa program hari raya kat MHI.Dia jadi guest haritu.Sweet sangat dengan rambut yang dah panjang dan ala ala sopan dan lelaki melayu terakhir.Handsome? Tak kot.But he is so so so sweet.He can acting like superstar.Am I right?Betul la kan .kalau tak takkan sekejap dah naik.Dapat jadi hero lagi.#cintaelysa.Tak boleh tengok dia.Excited.Kalau jumpa rasa nak peluk je.(berani ke cmaa?)hehe.

 b






Gila plus meroyan aku follow dia kat twitter.Ofkos la dia tak follow aku balik kan.Tapi aku selalu mention nama dia.Hopefully dia reply.Kalau dia reply sengih sorang sorang.Ntah pape kan?Tapi nak buat macam mana dah minat.Sape suruh dia jadi artis kan.

I.B.U

Aku homesick.Tulis blog pasal ibu hilang sikit perasaan yang ntah pape ni.Aku mmg rapat dgn ibu.Tapi biasalah tak semua cerita aku share dgn ibu.Tapi ibu cukup sporting kalau bercerita pasal lelaki.kawan baik,kawan biasa,boifren.So,senang aku nak share story pasal cintan cintun ni.Paling banyak ibu tahu rahsia aku adalah pasal second boifren aku.Dan dia pun baik dgn ibu.Bukan pasal boifren aku nak cerita sebenarnya,Hehe..

Kemana saja ibu pergi aku akan ikut.Kadang-kadang tempat yang dia pergi bukan untuk umur macam aku.Aku tak kisah.asalkan aku dapat ikut ibu.Dan ibu tak payah tanya aku nak ikut ke tak.sebab dia tahu aku mesti ikut dia.Ramai orang ingat aku ni adik ibu.Sebab ibu muda lagi.Ibu kahwin awal.Umur 19 dah dapat aku.Mesti ibu bangga dan perasan muda.Hehe.Tapi mmg ibu muda lagi.Tak pelik kalau orang ingat aku adik ibu.

ibu sangat rajin.Semua kerja dia buat.Especially masak.Aku tak pandai masak.Dan aku jugak malas nak masak.Aku tahu aku memang masak tak sedap.Nanti ibu mesti komen dan abah pon tak nak makan.Ibu ni kalau bab masak memasak memang terror.That is why aku malas nak campur.Nanti ada je tak kena.Biarlah macam alasan tak logik pon.

Aku ni bukan la manja sangat dgn ibu.Tapi aku selesa bila ibu dekat dgn aku.Aku tak pernah pergi rumah nenek kalau ibu takde .Padahal uni aku mmg dekat dgn rumah nenek kalau nak compare dgn rumah aku.Kalau takde ibu aku rasa asing je.Aku memang takut kehilangan ibu.Dan aku memang sayang sangat sangat kat ibu.

Emmm.. takde la pulak gambar ibu dalam laptop ni.Ibu memang tak suka bergambar,Dia kata dia tak fotogenik.So,susah la sikit nak cari gambar ibu.Takpelah,aku saje nak berjiwang jiwang di pagi hari,Sebab tu tulis entry pasal ibu. Ibu missssu so much.muuuuuuaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhh