Nuffnang Ads

Wednesday, 25 July 2012

Rezeki Ramadhan

When I had done my indusrial training, I've nothing to do. Ecewahhh. Macam la kat rumah kau tu tade keje rumah yang kena buat kan.Kalau ada bibik tu tak kisah la kan. Hoho.Ekceli aku ada palnning baik punya demi masa depan aku haha.
Tekadnya lepas abes je practical aku nak sambung lesen kereta aku.Lesen L dari tahun lepas lagi. Demi nak habiskan lesen kereta dengan kadar segera aku rela tak apply mana kerja .Bagus gila plan hidup aku ni.Erghh sebanarnya rugi gila bila aku fikir balik.Yela dulu belajar kereta main2.Kejap pergi lambat tak pergi Hoho.Kononnya masa practical aku nak pergi belajar time weekend.Pergi je tempat tu,cikgu kereta aku cakap , 'Tak payah la ko belajar lagi.Kalau stakat datang hari Sabtu bila nak pandai.Aku rekemen kan ko datang lps practical'.  (Ayat setelah diolah 40X ).Aku dgn jayanya patuh akan nasihat tersebut sbb bila fikir2 balik memang betul pon.Aku ni mmg fail bab memandu kenderaan pacuan 4 roda ni.
Satu hari member aku cakap kat daerah aku tu ada satu kerja kosong.Nak pakai orang urgent.Then, aku tolak mentah2 la kan tanpa fikir pape pon.Kalau nak ikutkan interested tu mmg la kan. Boleh la buat poket kalau aku kerja.Nak nak time nak raya ni.
Tak disangka2, member aku ni call aku semalam boss kat company tu cakap boelh tak kalau aku kerja 2,3 jam je kat company dia tu. Lepas raya baru kerja tetap. Apalagi mmg aku setuju tahap gaban la kan.So harini lepas sahur aku terus touchupkan resume aku yang dah memang ready made.Aku ni ganti position staff dia yang nak beranak je pon.Tak kisah asal aku ada pengalaman sebelum aku kerja. 2,3 jam tu pon dia nak bagi upah tau. Tu namanya rezeki.Esok aku nak tengok camne environment dan kerja kat company tu.
 Environment pon penting jugak kan untuk menjadikan aku ni dedikasi. Cuak juagk sebab tempat aku nak kerja ni shipping company.Mestilah banyak invois2 yang aku kena key in.Whatever it is, aku kena hadapinya jugak.Dan aku harap dia jugak tak panggil orang lain untuk interbiu.Member aku cakap dia memang nak ambik aku kerja,Resume n interbiu tu just syarat je la kan.Tak tahu la kan.Harap2 ni mmg rezeki aku.
Rezeki Ramdhan...












Aku pernah kena interbiu 3 panel sekaligus.Ketarrr lutut








Harap harap la jadi camni kan hohohorayyy!

Tuesday, 24 July 2012

Freedom.

Assalamualaikum.
Hai semua.Rasanya tak terlambat lagi nak wish Salam Ramdhan kepada korang semua.Hari ni dah masuk Ramadhan keempat.Alhamdulillah aku berjaya puasa penuh untuk ketiga-tiga hari.Insya Allah hari ni pon berjaya jugak.Hehe..

Aku jugak merasa tersangat lah lega sebab aku dah berjaya menghabiskan praktikal aku di audit firm selama 6 bulan.Allah je tahu bagaimana perasaan aku sekarang. Dan semalam aku jgak berjaya menghantar report ke UMT .Insya Allah berjaya sampai ke sana tapi tak tahu lah aku berjaya ke tak aku dalam membuat report yang memuaskan hati supervisor aku.Aku memang sesangat tade kerja la sekarang.Actually aku nak ambung lesen kereta aku yang dah berkurun kurun dalam purse aku tuh.So buat masa skrg memang aku taknak kerja lagi la.Rugi jugak bila aku fikir balik.Yela ada jugak kawan kawan aku rekemenkan company yang tgh cari pekerja.Urgent pulak tu. Tapi aku terpaksa la bantutkan keinginan aku tu.Aku pon nak panda drive macam kengkorang jugak.Asyik rempit je.Tak ayu la kan.Haha.

Takpe aku percaya rezeki ada dimana mana.Aku bukan sesaja je taknak kerja kan?

Okay kat atas tu final report yang aku dah siap.Sape caye memang nak kena lempang.Hoho. Actually final report aku daalm bentuk softcopy je.Draft report aku je hardcopy tapi dah hancur dimamah usia hehe,
K,ye uolllss. SALAM RAMADHAN sekali lagi Tata