Nuffnang Ads

Saturday, 24 October 2015

Keluh dan kesah. Ada aku kesah



Makin hari makin berdebar.
Makin dekat makin gila.
Erghhhhh !!!

Mengadu kat dia. Macam tak nak layan je. I know the reason why he acted like that!
Bosan nak melayan yang aku buat sesuatu makin complicated  dan tak rela (kerana terpaksa aku relakan, gittew).

Aku memang keluh kesah jugak ni. Dup dap dup dap. Hati tak tenteram. Minda bercelaru. Semoga 29/10/2015 berlalu dengan pantas. Berlalu dengan gemilang . Itu yang penting.

Semasa menaip entry boring ini jam menunjukkan 11.40 am waktu Malaysia. Tazabar tunggu pukul 1 waktu Malaysia. Nak meet someone. This is a routine uolss.

okay, tata !

Friday, 23 October 2015

Interview versus Courses

Assalamualaikum.

Sangat bersawang blog iols ni. Dua tiga minggu ni rasa mood berkurang untuk buat segala aktiviti dan lain kerja secara efektif. Minggu lepas demam. Lemau. Lepas demam pun terus konsisten demam uolss.
Semalam saya dapat invitation untuk interview di Kuantan sebagai FINANCIAL CONSELLOR EXECUTIVE. Aishhh sebenarnya nak pitam jugak bila fikir hari interview nanti. Pada hari yang sama jugak saya perlu attend course Affin Bank di Zenith Hotel di Kuantan. Nasib baik Kuantan jugak. Sesi petang harusku skip ke interview.

Jawatan untuk interview ni agak mencabar bagi akalku. Tak pernah pun keluar skop dari jawatan account. Jawatan ni more to banking. Advisor pulak tu. Hmmm. Takpe take it as a challenge. Cakap nak keluar dari comfort zone. Nak cari kerja yang boleh buat saya lebih buka mata dengan dunia luar dan cari pengalaman sebanyak mungkin. Sementara membujang ni bolehlah nak buat apa yang kita suka. Tak gitu.


Saya harap 29/10/2015, semuanya berjalan lancar. Dahlah tak kenal jalan. Bukan tak pernah pergi Kuantan. Dulu pun bertahun study kat Kuantan tapi memang sejak azali jenis spesies yang susah nak ingat jalan. Terpaksa cari alternatif untuk ke tempat interview. Ya Alah, permudahkanlah aku untuk menghadapi hari itu. Semoga berjalan lancar. AMIN.