Nuffnang Ads

Friday, 26 September 2014

CERITA SEMALAM- Work at Home Mommy (WAHM)

ASSALAMUALAIKUM.

Semalam saya telah mengadakan bisnes talk secara santai tetapi serius dan fokus kepada yang bercita cita menjadi Work at Home Mommy (WAHM). Ini adalah impian saya. Impian untuk menjadi surirumah yang ada pendapatan sendiri. Saya lihat rakan rakan pejabat saya risaukan anak anak mereka di nursery. Bimbang akan keselamatan anak anak. Mana taknya sekarang ni banyak kes yang terjadi kan? Kemudian saya lihat suri rumah yang berpendapatan ini lebih freedom. Punyai banyak masa bersama keluarga tetapi dalam masa yang sama berjaya menjana pendapatan dari rumah. Sungguh hebat! Sangat terkesan. Jadi saya terfikir nak fokus kan pada golongan para ibu. Alhamdulillah sambutan sangat menggalakkan. Fullhouse. Full booked.

Antara topik yang kami bincangkan semalam adalah perkongsian dengan WAHM yang dah mampu tersenyum lebar setiap hari kerana pendapatan setanding makan gaji dan yang lebih daripada itu pun ada. Saya jemput WAHM untuk kongsi pengalaman mereka untuk menyuntik semangat kami untuk berjaya seperti mereka. Ramai diantara participants semalam yang teruja dengan perkongsian tersebut dan bisnes SHAKLEE yang kami jalankan. Seronok tau dapat share dengan semua orang dan berjaya mengajak para ibu menjadi WAHM.

Happy dapat membantu memberi para ibu peluang untuk membuat anjakan paradigma untuk mengubah nasib dan membantu meringankan beban suami. WAHM ni bukan sahaja membantu menjana pendapatan, mengukuhkan ekonomi tetapi yang paling penting  masa bersama keluarga. Bagi saya masa bersama keluarga itu amat penting. Sebab tu lah saya dari sekarang dah terfikir untuk menjadi WAHM walaupun belum kahwin. Hihi. Saya rasa lebih bahagia jika kita siapkan semua keperluan suami dan anak anak. Tapi dalam masa yang sama tak nak la jadi full housewife semata mata. Nak ada pendapatan jugak. That's why saya pilih WAHM.

Bagaimana dengan korang? Kalau korang nak jadi salah seorang WAHM boleh contact saya .Saya bantu korang. Kita sama sama membina masa depan yang unggul.



facebook: simaasyamimi

call/whatsapp 013-9185868

Thursday, 25 September 2014

APA YANG BUAT COLLAGEN POWDER SHAKLEE BEGITU GAH ?

ASSALAMUALAIKUM.

Gah! Over tak tajuk entry? Pendapat saya memang la gah setanding kualitinya. Kalau diikutkan daripada awal pemprosesan sehingga terhasilnya collagen powder memang nampak kekuatan produk bernama collagen powder ini. Mana tidaknya jika semua proses dilakukan tanpa melibatkan bahan kimia atau sintetik dimana mampu mengubah struktur asas sesuatu produk dan keasliannya. Sudah lumrah barang tak original memang lebih murah dari produk original. (contoh nya: ADIDAS vs ADIBAS) .

Mana satu pilihan kita? Produk original yang lebih mahal tetapi dapat berfungsi dalam jangka masa panjang ATAU produk ciplak yang jauh lebih murah tetapi hanya mampu berfungsi semasa kita tidak cukup menikmatinya? Tepuk dada tanya selera .

Bagi saya sebelum membeli kita kena buat R&D dengan cara kita sendiri walaupun tak masuk makmal. Itu dah memang hak kita sebagai pengguna. Bila dah yakin boleh la grab satu untuk percubaa. Bila dah rasa ngam boleh decide untuk grab lagi. Gitu je pun kitaran hidup sebagai seorang customer yakni pengguna.

Okay agak melalut explanation .Ahaks. Tapi motif utamanya adalah untuk bagi korang faham kualiti collagen powder tu. Jangan tertipu dengan harga sebaliknya lihat apa isi kandungannya dan juga keberkesanannya dalam jangka masa panjang mahupun singkat. Entry saya sebelum ini ada saya tulis tentang kandungan collagen powder. Dan yang penting molekul dalam collagen powder shaklee tersangat halus dan ringan iaitu sebanyak 1000 dalton sahaja dimana ia membantu penyerapan dalam badan dengan lebih pantas. Wah ! Point yang ni pun membuatkan saya tak senang duduk.




Boleh rujuk collagen

Segala pertanyaan boleh hubungi saya simaasyamimi / 013-9185868


Wednesday, 24 September 2014

WORK AT HOME MOMMY -diskusi hangat

ASSALAMUALAIKUM.

Pagi tadi saya ada iklankan sesiapa yang teringin nak jadi WORK AT HOME MOMMY yang berjaya.
Ramai pulak yang pm. Wah! Terkezut mak. Kikikiki. Terpaksa saya buat talk malam ni nak discuss pasal WAHM ni. Saya suka saya excited. Dan saya nak share orang orang yang berjaya jadi WAHM ni. Dan bagi dorang share kunci kejayaan sampai boleh berada tahap sekarang.

 Berminat? Boleh la whatsapp saya 013-9185868

 Cepat sebelum terlambat.


Kulit muka dah berseri penangan set kecantikan shaklee uolls !!!

ASSALAMUALAIKUM .

Perempuan sukakan kecantikan . Bagi saya bukan tahap suka biasa biasa tapi tahap obses. Obses untuk diri saya bukan yang bergolok gadai untuk cantik semata mata. Tapi every month kehabisan duit jugaklah spend produk kecantikan je. Dah macam macam try tetapi sekejap sekejap. Pantang tengok ads kat tv mulalah terpengaruh. Tengok promo kat facebook mulalah click click maybank2u terus order terus habes duit dalam akaun. Nanges tak keluar air mata~ sedih duit dah melayang~ at the same time happy sebab dah dapat apa yang diimpikan. Hoho.

Sampai la suatu hari, colleagues saya ni tengah cakap pasal SHAKLEE. Rasa macam pernah dengar dan saya rasa macam gah jugak produk Shaklee ni . Terpengaruh lagi .Terus grab vitamin c plus. Haha. Tak ingat dah time tengah consume produk apa. Cuma pada masa tu tak fikir panjang terus grab vitamin c plus sebotol. Lagipun murah dan menjimatkan, Sebotol ada 180 biji. Sebiji sehari selama 6 bulan. Heaven weh boleh consume something yang tak payah nak spend duit every month. I like sangat.

Honestly, vitamin c plus ni la saya consume tanpa culas. Sejak hari itu tak ambik kafein. Sangat sadis sebab saya suka coffee. Terpaksa korbankan sebab nak kulit cantik. Kulit saya sangat teruk. Bukan masalah jerawat yang banyak tetapi muka kusam, blackhead, whitehead & jerawat kat pipi tak pernah tak mendekati wajah saya ni. Stress tau ! Fyi, saya dah ambik minuman berkafein tetapi tak selalu dan cover dengan air masak banyak banyak. Kasi itu kafein nyah dari badan dengan kadar segera. Nanti lama lama dalam badan kafein jadi power dari vitamin c . Tak ke membazir je telan vitamin c hari hari kalau no good effect.

Fyi, saya ni ada resdung. Saya add on alfafa dan b complex. Alhamdulillah pagi pagi tu dah berkurang kahak kahak yang ada kat kerongkong & kat hidung. Tak tahu jugak nak explain tetapi rasa macam kurang selesa bila bangun pagi time gosok gigi tu. Macam ada something nak keluar tapi tak keluar. Pastu mulalah rasa nak muntah. Alfafa penyelamat sebab fungsinya jugak buang toksin tak diperlukan badan.

Kemudian, saya berjinak jinak pulak dengan vitamin e. Masa tu tengah promosi .Haruslah grab sebotol walaupun dah distributor. Masa consume vitamin c plus beberapa bulan terus jadi members dengan bantuan seorang sahabat. Hihi. Tak lupa jugak pada ESP. Full set kecantikan. Happy nye uolls.

Vitamin c plus ni baik untuk pembentukan kolagen pada kulit. Jerawat jangan cerita memang tak berani nak hinggap. Kalau ada pun tak lama. Macam dulu dulu jerawat yang kuning dan besar gedabak selalu hinggap kat hidung. Macam satu acara wajib bagi geng jerawat . Stress amat ! Vitamin e boleh pudarkan parut parut yang bermaharajalela. Dan ESP boleh kurangkan minyak dimuka. Alhamdulillah kulit muka semakin kurang berminyak dan nampak lembab. Eja camtu ea ? .L.E.M.B.A.B or L.E.M.B.A.P? Whatever janji mukaku dah tak kering dan tak nampak kusam. Boyfriend iolls pon dah perasan kelembapan kulit iolss tau. Hahahaha.

Ini saja perkongsian saya. Shaklee ni produk dari bahan semulajadi dan tak melibatkan bahan kimia. Kalau muka  yang amat teruk macam saya ni memang tak akan nak cantik dalam masa 3 hari. Menipu sangat. Yang penting konsisten dan minum air banyak serta pemakanan kena jaga especially untuk set kurus. Suplemen/vitamin ni bukannya ubat tau, kesannya secara semulajadi depends pada individu itu sendiri. Yang penting selamat dan takde kesan sampingan. Itu yang kita mahukan uolss.

Sebarang pertanyaan atau perkongsian boleh je drop comment kat bawah. Atau korang add je saya kat fb: SH Simaasyamimi Yusuf  

sms/whatsapp
013-9185868



Thursday, 18 September 2014

BISNES TALK KAH KITA? -SPEAKER SIMAASYAMIMI. THAT'S ME :)

Assalamualaikum.

Saya nak war warkan pasal talk yang saya nak buat malam esok.
Bisnes talk kat Whatsapp group je. Saya akan invite sesiapa yang berminat untuk berbisnes.
Kepada yang ragu ragu pon boleh biar saya suntik semangat  korang .Hihi.
Saya pon nak share bagaimana saya terjebak dalam bisnes Shaklee. Dan bagaimana saya & rakan rakan running bisnes shaklee yang kadang2 boleh dikatakan bisnes dropship jugak.
Kat sini saya taknak cerita panjang. Kalau korang nak tahu boleh la tinggalkan no fon beserta nama.
Nanti saya akan invite korang dalam group kami yang aktif kebaboom.

Saya pon sebenarnya makin semangat bila join talk ni even dalam WHATSAPP sahaja. Nak pergi dengar seminar kadang kadang tak sempat. Kerja banyak. So ini adalah inisiatif ;)

Saya memang sayang dengan GROUP SHAKLEE saya yang satu ini. Dan bagi peluang untuk jadi speaker malam esok. Yeay!

whatsapp
mimi,
013-9185868

p/s: bukan paksa korang join bila dah dengar talk ni. just nak bagi suntikan semangat. kita ni sebenarnya perlu disuntik setiap hari untuk kekal bersemangat. jom cuba nasib.

Wednesday, 17 September 2014

KE WEDDING EE & IZWAN / ERNI &HUBBY

Assalamualaikum semua.

Kali ni nak update pasal kenduri kawan kawan zaman muda mudi dulu di high school.
Baru je 13 September hari tu. Sabtu lepas. Pergi dengan geng geng Kemaman & Dungun.
Yong, Eita, Zue & Dilla. Berlima include me. Kitorang tak konvoi pon. Yang ni je wujud girls kat kawasan sewaktu dengannya. Mula mula Yong pick up Eita kemudian pergi rumah aku. Kemudian pick up Zue di Kerteh kemudian Dungun pick up Dilla. Tunggu Aida & hubby untuk berkonvoi bersama kitorang. Kitorang pon sebenarnya tak tahu specific rumah pengantin pengantin berkenaan. Berbekalkan wazes & map dalam kad kahwin yang tak tau boleh percaya ke tak?

Tiba tiba Dilla bersuara. "Hadiah tak bawak. Ada kat rumah!" Aigoooo. Haha. Seramai ramai manusia dalam kereta sorang pon tak ingat weh pasal hadiah. Lagipon hadiah tu Dilla yang beli. So memang tak sempat la memory dalam kepala ni nak refresh. Nasib baik still dalam daerah Dungun yakni tak jauh mana la kalau nak pusing. Tapi it's waste our time. Nak buat camne kan kan kan. Booo untuk diri sendiri. Aida & hubby gerak dulu. Takkan nak tunggu kitorang or nak follow kitorang ambik hadiah. Memag kuasa sangatlah hubby Aida nak buat camtu kan. Kalau abah ni kompem sampai rumah pengantin baru diam kalau jadi kes camni.

Bila sampai kat Marang, Poze 7 adik beliau tunggu kitorang kat pam minyak. Perjalanan diteruskan dengan jayanya. Malang sekali lagi kitorang masuk jalan salah. Haha. Call member member pulak tanya jalan mana sebenarnya harus diikut. keh keh. Okay pusing balik. Sepatutnya kitorang straight je tapi kitorang masuk kanan kat simpang 3. Alahai. Alhamdulillah jumpa jugak akhirnya. Sama sampai pulak dengan pengantin lelaki. Pengantin lelaki tu kawan kitorang jugak. Bercinta zaman sekolah lagi ni. Ouchhh! Sweet sangat.

Kaki segera melangkah ke tempat bersanding tiba tiba bff ku menjerit.Ye kot menjerit sebab aku rasa aku pon menjerit sama. Bertahun kot tak jumpa. Tanpa sedar aku dah nak sama tinggi dengan dia .Bangga. Sekeh nak? Tinggi pon riak. Sambung lagi perjalanan untuk mencuci mata melihat bride & groom. Cuci mata dari luar je .Overload dah dalam rumah tu. Then kitorang pergi makan .Lapar weh. Dalam kereta makan cekedis je. Gaya hidup langsung tak sihat.

Banyaknye lauk. Ambil serba sedikit ke dalam pinggan..Makan sebelah bff. Sayangnya langsung takde gambar dengan bff. Bff datang dengan family. So tak boleh nak manja manja lebih walaupun dah bertahun tak jumpa. Keh keh keh. Selesai sesi ambik gambar bersama pengantin kitorang bergerak ke rumah pengantin kedua. Oh lupa nak introduce. A bride is EE & d groom is Izwan syafik. Both kawan kitorang zaman MRSM dulu. EE sangat cantik. Memang cantik dari sekolah. 'Awak memang cantik dari kecik lagi' Hello siapakah gerangan ku ingin berkenalan. Gitu la rupenya. Haha.

Ke rumah Erni pulak iaitu kawan kitorang aka pengantin perempuan. Groom bukan kawan sekolah kitorang. So kitorang kenal erni je. Berseri seri erni. Raja sehari katakan. Erni tak cam iols. Erni cakap iols makin lawa. Haha. Peace!!! Kat rumah erni kitorang makan cendol je sebab dah kenyang . Tapi best la makan cendol time panas panas macam tu. Kemudian sesi bergambar lagi dengan pengantin. Tapi pengantin lelaki is missing. Takpela kitorang bergambar & menggedik dengan Erni je.

Kemudian kitorang berpecah, ikut halatuju masing masing. Kitorang sebuah kereta Dilla yong eita & zu pergi pasar payang dulu. The famos amos pasar kat Kuala Terengganu. Cari telur itik untuk tok wan Eita. tok Wan Eita mengidam. Shopping sikit dalam pasar payang tu. lepas tu balik rumah. Dalam perjalana balik rumah tu ada lagi la a fews pot kitorang singgah. Pukul 9 malam baru sampai rumah. Wah sungguh penat the whole day .








Gambar tak mengikut urutan. Malas la nak susun. Yang penting kalau ada bride & groom tu adalah EE&Izwan .Bride saje tu adala Erni. Berseri seri kan dorang. Kitorang tukang semakkan pelamin je. Lagi penting muka iols sangat buruk .Tak fotogenik. Seteres tahap moksya. Ni je kot entry setakat ni. Letih jugak menaip. lagi letih fikir idea nak tulis apa.

Okay next.......

Tuesday, 16 September 2014

16 SEPT -KE KENDURI KE KITE ?

Assalamualaikum.

Hai korang. Harini nak pergi kenduri kawen sedara.
Tak rapat pon. Anak kepada bapak sedara ibu.
Tak kisah la rapat or tak janji melawat sedara mara terdekat. Bila lagi nak berziarah slain raya dan kenduri kendara kan? Hihi.
Dah iron baju untuk dipakai dari pagi. semangat tak? Biasalah pagi pagi memang semangat .Dah naik matahari startla malas menyelubungi diri.

Okay lah nak buat apa yang aptut kat rumah ni. Harini public holiday kan. Masa ni je nak kemas rumah or buat apa yang patut kat rumah. Esok dah kerja. *sigh

Jangan lupa segala set kurus ke kenduri. alfafa untuk detoks, lecithin pecah lemak omega bakar lemak.
Kemana pon dengan shaklee . Muahh shaklee

PERBEZAAN OMEGA GUARD & LECITHIN




Assalamualaikum semua.

Apakata korang review perbezaan antara lecithin & omega guard dalam proses menurunkan berat badan.
Check it out !

Lecithin
-Mengelmusi lemak & memastikan lemak tidak tidak termendap di dinding membran.
-Mengelmusi bermaksud memecahkan lemak kepada molekul yang lebih kecil agar membantu sistem pencernaan.

* so untuk memudahkan pengeluaran lemak yang terelmusi ni boleh la ambil alfafa & herb-lax

Omega Guard
-Membakar lemak dengan membantu badan bertindakbalas dengan lebik baik terhadap hormon yang dipanggil leptin.

-Omega berfungsi:
menghalang pembentukan lemak--> tingkatkan metablisme -->membakar lemak

Apabila digabung keduanya memang hasil superb kebabom. Terhasil lah berat badan ideal dan bentuk badan yang diimpikan.

p/s: Minum air masak secukupnya at least 2-3 liter sehari. Less sugar is good. No sugar is better. Selamat beramal




sms/whatsapp 013-9185868

Sunday, 14 September 2014

TANDA TANDA KEKURANGAN KOLAGEN DALAM BADAN

Assalamualaikum.

Harini saya nak kongsi tanda tanda kolagen mula berkurang dalam badan. Biasanya bila dah usia menginjak 30-an sedikit demi sedikit kolagen akan susut.


Janganlah bimbang sangat. korang boleh dapatkan collagen powder shaklee yang sememangnya terbaik untuk penghasilan semula kolagen yang dan kurang tu. Kebaikan & ramuannya tentulah superb seperti saya tulis pada entry sebelum ini. Klik http://syamimicincinungu.blogspot.com/2014/09/7-ramuan-collagen-powder-shaklee.html    
& http://syamimicincinungu.blogspot.com/2014/09/collagen-powder-shaklee-promosi-sept.html

Contact saya di fb https://www.facebook.com/simaasyamimi.yusuf   &
http://www.healthshaklee.com.my/
 sms/whatsapp : 0139185868 mimi

HEALING CRISIS - ALFAFA

Healing crisis atau kesan penyembuhan ALFAFA.

Contoh healing crisis :
1. jerawat
2. pening kepala
3. bintik bintik kecil
4. gatal gatal
5. hidung berair (resdung)

Dont worry ! Berikut adalah proses penyembuhan yang biasa terjadi disebabkan fungsi alfafa itu sebagai detoks . Ia akan mengeluarkan segala toksin dalam badan.
Sepanjang tempoh healing crisis korang perlu :

1. minum air masak sebanyak mungkin at least 1 liter air.
2. kurangkan dos alfafa. contohnya mengambil 2 biji sehari. max-10biji


Enjoy your reading ;)

Untuk segala pertanyaan boleh whatsapp saya
mimi/013-9185868

Friday, 12 September 2014

TIPS KURUS SECARA CEPAT & SIHAT

 ASSALAMUALAIKUM

Sedikit info kurus secara sihat. Check it out :

1. Mengambil lebih makanan bersup.
Contohnya : sup ayam, sup bebola ikan, tomyam campur atau sup sayur

2. Minum banyak air putih kerana ia adalah minuman tanpa kalori & akan membuatkan perut kita rasa penuh. Jika ingin minuman manis, ambillah jus buah buahan segar tanpa gula tambahan.

3. Makan hanya separuh hidangan jika kita makan diluar/ berkongsi dengan rakan atau selebihnya tapau balik rumah. hihi. --- kerana cara menguruskan badan dengan cepat & efisyen adalah mengajar kita untuk makan dalam kuantiti yang diperlukan sahaja.

4. Makan tepat pada waktu. Elakkan makan lewat malam ataupon skip waktu makan. Kerana nanti akan membuatkan kita makan lebih banyak diwaktu makan selepas itu kerana kita telah skip waktu makan sebelumnya.

5.Jangan makan terlalu cepat. Kunyah perlahan lahan

6.Ambil lebih sayur pada setiap waktu makan kita. sayur sayuran segar & mentah lebih baik berbanding sayur yang digoreng atau dimasak.
 
7.Sediakan buah buahan segar di meja makan atau tempat yang senang kita nampak. Jadikan snek yang sihat sewaktu kita mahu mengunyah.

8. Jangan simpan stok makanan yang tidak brkhasiat seperti makanan ringan.

9. Catat kalori makanan yang kita ambil setiap hari.

10. Mulakan rutin senaman secara konsisten. Contohnya lebih banyak berjalan daripada biasa & berjalan pantas untuk meningkatkan metabolisme dalam tubuh badan kita.

Jika mahu ditambah dengan suplemen, harus diingat kita perlu pandai memilih suplemen yang betul betul bagus dimana tidak membahayakan kita. Kurus secara sihat. Jangan terlalu obses dengan tipu daya. Selamat mencuba.

VITAMIN E SHAKLEE-

ASSALAMUALAIKUM

Jom berkenalan dengan VITAMIN E.


Vitamin E dihasilkan daripada minyak soya organik &minyak biji gandum dimana ianya kaya dengan vitamin E , diekstrak d-alpha tocopheryl yang aktif secara fisiologi & digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha, beta, gama & delta).

Mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu menyerap vitamin E, memelihara membran sel sel darah merah & tisu tisu otot.

*** Tahukah anda 400IU Vitamin E bersamaan 1 kg biji gandum, 500 ml minyak saffflower, 8kg bayam & 500 g badam.

Agak agak korang mampu tak nak makan dalam sehari benda alah ni. Mustahil sangat kan?



Perbezaan Vitamin E dipasaran dengan Vitamin E shaklee:

1. Vitamin E shaklee diekstrak daripada tumbuhan semulajadi manakala vitamin E biasa berasakan bahan kimia (sintetik)

2. Vitamin E Shaklee tidak perlukan pek silica gel yang biasa kita jumpa dalam botol vitamin kerana ianya dari bahan semulajadi ,so ianya tidak akan rosak berbanding vitamin e biasa

3. Vitamin E Shaklee mudah diserap badan .

Antara kebaikan Vitamin E:

1.Menolong melawan penuaan pra matang
2.Mengurangkan risiko jantung
3.Antioksidan--> menghalang kerosakan sel oleh radikal bebas
4.Menghilangkan parut
5.Menghalang keguguran--> digunakan pada ujian klinikal untuk menghalang janin dari keguguran.


Untuk dapatkan harga istimewa boleh contact saya melalui:

https://www.facebook.com/simaasyamimi.yusuf
http://www.healthshaklee.com.my/

pm/whatsapp: 013-9185868
simaasyamimi/mimi

Thursday, 11 September 2014

Talk talk talk

Assalamualaikum.
Saya dan group akan membuat talk tentang  preggy mommy & breastfeeding mommy.
Juga untuk share tentang info kurus secara sihat. Nampaknya sambutan menggalakkan.
Korang nak join boleh je komen kat bahagian bawah atau whatsapp saya.



mimi 013-9185868

Wednesday, 10 September 2014

PSSTTTT.BISNES TALK UOLS

Assalamualaikum semua.

Saya nak war warkan satu berita ni. Hihi .

Saya ada plan untuk buat bisnes talk. Saya nak bagi peluang kat semua orang untuk mencari pendapatan sampingan. Belajar cari duit dengan bisnes shaklee ni.

Sebelum saya terjerumus dalam shaklee ni dulu saya main redah je. Sebab saya fikir saya perlu mencuba something new untuk improve diri saya dan move on ke zon yang lebih selesa.

Talk ni bukan la nak tarik korang terus jadi join kami di shaklee. Tetapi lebih kepada share ilmu yang ada & apa yang saya dapat sepanjang bershaklee.

Ala macam seminar DR Azizan cmtu la. Oppss saya bukan hebat seperti beliau tetapi mahu menjadi yang terbaik. So sesiapa berminat boleh pm/whatsapp saya. Dan sila like page saya dan add facebook saya.

Dan bisnes talk ini bukannlah di dewan besar tau tapi hanya di group whatsapp. So sila bagi no fon & nama korang ye. Saya dah bagi peluang selebihnya korang tentukan ;)




http://www.healthshaklee.com.my/
https://www.facebook.com/simaasyamimi.yusuf

pm/whatsapp 013-9185868

ALL OF ME- JOHN LEGEND

Layan perasaan jap bersama John Legend. Ahakz





Sunday, 7 September 2014

VITALEA SHAKLEE

ASSALAMUALAIKUM.

Bila kerja semakin bertimbun timbun memang kita akan rasa cepat lesu, penat, letih dan sewaktu dengannya.
Badan kita perlukan vitamin untuk menyokong aktiviti harian kita. Korang pernah tau tak ,vitalea atau multivitamin ni adalah mutivitamin dan mineral pertama yang dicipta di dunia.Asalnya dikenali sebagai VITALIZA-MINERAL dan telah disingkatkan kepada vitamin. Maksudnya perkataan vitamin itu sendiri berasal dari Shaklee.

Ini adalah multivitamin yang pertama dicipta oleh Shaklee dalam bentuk cecair


Terdapat beberapa vitamin yang terkandung dalam Vitalea. Antaranya:

1. Biotin--- Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein & lemak
2. Vitamin D--- Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang & gigi yang sihat
3. Beta Karotena--- Meningkatkan kesihatan mata, kulit & imunisasi
4. Vitamin E--- Menyokong sistem sekular & meningkatkan kesihatan hati, usus & fungsi imunisasi
5. Kalsium--- Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf & otot
6. Boron--- Membantu dalam metabolisme vitamin D & mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang
7. Magnesium--- Menyokong kekuatan tulang ,fungsi otot & membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal & denyutan jantung

Manfaat yang boleh korang dapat dari Shaklee ni adalah:

1. Penambahan tenaga segera
2. Pelengkap nutrisi
3. Keupayaan sistem produktif
4. Metabolisme
5. Elemen penting pada sel tubuh
6. Melindungi organ.



Vitalea Shaklee ini memang lengkap untuk membantu aktiviti harian kita yang agak sibuk dan boleh dikatakan 24/7 ada sahaja aktiviti yang harus dibuat. Saya pon perlukan vitalea ni walaupun belum ada family sendiri tetapi rutin harian yang sentiasa sibuk memerlukan suplement untuk sentiasa bertenaga. Selain itu, terdapat beberapa fungsi lain yang memang saya perlukan sperti meningkatkan kesihatan mata yang sering terdedah kepada cahaya dari screen komputer dan tekanan darah. Korang boleh dapatkan vitalea ni dan jadikan suplemen utama dirumah .

Korang boleh contact saya di no 0139185868/mimi
Atau melalui facebook. https://www.facebook.com/simaasyamimi.yusuf
& page http://www.healthshaklee.com.my/

Friday, 5 September 2014

7 RAMUAN COLLAGEN POWDER SHAKLEE

ASSALAMUALAIKUM.
Entry kali seperti dijanjikan berkaitan ramuan collagen powder shaklee. Korang boleh buka mata mengapa collagen powder ni kegilaan ramai. Tak hairanlah promosi macam ni ramai yang cop walaupun harganya agak mahal daripada collagen yang berada dipasaran. Apa orang kata alah membeli menang memakai. Betul ke tu? Hihi. Okay jom tengok ramuan ramuannya.

1. Kolagen dari sisik IKAN MERAH 


Sisik ikan merah adalah sumber kolagen yang premium dengan kurangnya pencemaran dan kadar penyerapan yang tinggi berbanding dengan kolagen haiwan.






2. Ekstrak biji Camellia Japonica 


Biji Camellia japonica terdiri daripada asid oleik, satu emolien dan pelembab kulit yang hebat, dan isoflavon, antioksidan semulajadi yang mampu mengurangkan radikal bebas





3. Ekstrak Pfaffia 


Pfaffia yang juga dikenali sebagai ginseng Brazil, apabila digabungkan dengan ekstrak biji Camillia Japonica, membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. Dengan kemampuan luar biasa mengikat amaun air yang banyak, asid hyarulonic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembab, dan licin.



 
4. Elastin dari Kolagen Ikan 


Elastin memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kuat ditarik. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi berganding bahu dengan kolagen untuk mengekalkan kulit menjadi tegang, anjal dan elastik



 
5. Vitamin C dan Vitamin B 


Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit kita.
Vitamin B turut serta dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen didalam sel





6. Ekstrak kekerang 


Glucosamine ekstrak kekerang adalah penting didalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.




7. Lactobacillus acidophilus
Membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen.





7 ramuan collagen powder shaklee. Setiap satunya ada perkaitan antara satu sama lain. Tak hairan la belum habis sekotak pon dah nampak kesan. Hebatnya penangan collagen podwer shaklee. I loikeeee .


Untuk order boleh sms/whatsapp 0139185868 mimi
https://www.facebook.com/simaasyamimi.yusuf
http://www.healthshaklee.com.my/

COLLAGEN POWDER SHAKLEE. PROMOSI SEPT BUY 6 FREE 1

ASSALAMUALAIKUM SEMUA.
  
Dah tau ke belum promosi apa bulan September 2014? Mai nak habaq ! Bulan ni ada DOUBLE PROMOTION dari SHAKLEE. PROMOSI COLLAGEN POWDER BUY6FREE1 & MEALSHAKES BUY3FREE1.
Saya nak cerita pasal collagen powder dulu untuk entry kali ni. Sebelum tu nak tanya kenapa kita perlukan kolagen? 
Badan manusia merangkumi hampir 30% protein yang didapati hampir keseluruhan badan terutama pada bahagian tulang, ligamen & tendon. Kolagen berkurang kerana faktor faktor berikut:

1) terdedah kepada cahaya matahari terik
2) udara tercemar
3) faktor usia

Kesan kesan penurunan kolagen yang menyebabkan penuaan adalah seperti berikut:

- kulit kusam
- tak bermaya
- tiada seri
- kulit kedut dan mula kendur
- pigmentasi kulit
- cepat letih dan lesu
- sakit badan dan sendi
- mudah lupa
- kurang penglihatan


tumit pecah

kulit kusam

kulit jerawat


Dengan collagen powder shaklee ni korang boleh mengatasi masalah kat atas tu. Walaupun agak mahal berbanding collagen biasa tetapi collagen ni sangat berkualiti tinggi yang dirumus khas untuk kulit . So korang kena pandai pandai la pilih untuk kecantikan yang luar dan dalam yang terbaik. 
Tunggu next entry saya story ramuan dalam collagen powder ni.
Dan harus diingat bulan September ni bulan promosi collagen powder so cepatlah grab. Biladah promosi memang harga jauh lebih murah. Saya pon tak ketinggalan. Sebab teruja dengan ramuan yang ada dalam kolagen ni. Hihi. Tunggu next entry ye korang :) 

Contact saya di fb https://www.facebook.com/simaasyamimi.yusuf
http://www.healthshaklee.com.my/
 sms/whatsapp : 0139185868 mimi


 
collagen powder