Nuffnang Ads

Monday, 13 January 2014

SAYANG

Entry title dah macam jiwang. Hikhik.
Mencelah sebentar la disebalik Shaklee shaklee.
Tetibe bertukar menjadi aku (lebih sesuai kot untuk santai santai camni ;))
Aku just nak sharing pa yang aku rasa.
Sayang. Normal la bagi manusia biasa syg menyayangi. Sayang pada Tuhan sayang pada ibu bapa, syang pada adik beradik beradik sayang pada kawan kawan,sayang pada guru, sayang pada binatang dan lain lain.
Aku nak tulis pasal sayang pada kekasih. Geli tak geli pon nak tulis jugak.

Aku dah memang dah ada kekasih.boyfriend. Tipu kalau aku cakap aku tak serius dengan hubungan kitorang dengan umur aku sekarng yng dah nak mencecah 25 tahun. Aku memang serius la, kalau korang tak tau la kan.

Sebelum ni memang aku pernah couple tapi macam biasa biasa je. Macam tak serius. Mungkin jugak faktor usia. Just fikir nak suka suka. Orang ada boyfriend kita nak jugak. Bila bosan sape nak teman? Bila susah sapa nak tolong?(Padahal kawn kawan pon de kan?).

Aku memang susah sikit nk sayang sesorang tu betul betul melainkn ibu dan abah aku, adik beradik aku, dan orang yang rapat dengan untuk sekian lamanya. Nak rasa ada sayang sekelumit tu susah la nk pupuk.
Kalau bab bercinta lagi la. Tak pernah lepas break off dengan boifren aku meroyan.Melalak dalam bilik sorang sorng. Tak pernah. Masa tu aku redha je.( Tak redha pon cuma hubungan yang dibina tu tak berp nk kukuh dan maybe tak berp ikhlas). Aku macam pelik bila tengok orang lain nanges nages gaduh ngan boifren bila putus cinta meroyan.

Sekarang aku rasa apa yang korang rasa. Oppss bukanlah aku putus cinta .Tapi cinta tu sepenuh hati ,erti kata lain mencintai dengan ikhlas.

Aku memang sangat ikhlas dengan hubungan kitorang sekarng. Aku boleh terima dia seadanya. Kekurangan dan kelebihan yang dia ada. Mula mula memang aku sayang macam biasa2. Berbunga bunga tu memangla kn .Semorng pon macam tu mula mula declare. Cuma jeles tu kurang. Take care pon cam tu je. Lama lama dah semkin sayang memang kadang kadang mengalir airmata jugakla kalau ada masalah. Hehe.

Tapi aku rasa aku boleh jadi cmni (sayang betul2 kat dia) sebab selalu communicate. Tak kisah la by phone ke, face to face ke- yang penting ada masalah luahkan. Tak boleh nak simpan.Kalau tak luahkan macam mana nk tahu apa salah dia apa salah aku. So nanti jadi berlarutan.Mula mula mcm tak biasa jugk. Tak biasa kot nak cerita perasaan aku yang marah tak puas hati jeles ni kt boifren. Lama lama dah okay. sekrang sound depan depan terus. Haha.

Seriously, bila kita betul betul sayang kat someone kita rasa sensitif bila someone yang kita sayang tu mrh kite buat kite sakit hati dll.
Contoh macam ibu aku. Marah2 aku, kadang kadang aku tak buat salah tapi dia ingat aku buat salah,tak pasal2 kena marah. So aku nanges.

Gaduh dengan adik. Nanges jugak.

Konklusinya, bila kit dah sayang dengan ikhlas kat seseorang tu jiwa kita akan jdi halus dan takot untuk kehilangan orang tersayang. Aku fokuskn kepada boyfriend sbb selama ni aku tak kisah pon pasal syg menyayangi dgn boifren. Sayang cukup cukup mkn gitu jela. Kalau dgn famili mmg dah sah2 aku sayang dorang ketat2. Okay xoxo ;p


Nak Shaklee gitau oaky .hehe

PROMOSI BARU SHAKLEE



Korang mesti tanya? Promosi ape pulak ni. Gambarajah kat atas tu adalah salah satu produk keluaran SHAKLEE. Yang kotak putih tu adalah Collagen Powder dan yang merh tu adalah Vivix.
Apa itu Collagen Powder? Apa itu Vivix? Meh saya terangkan one by one.





Collagen powder 
merupakan supplemen kolagen yng hebat yang mengandungi 4,000 mg dimana kolagen yg berkualiti tinggi dan tulen ini diestrak dripada sisik ikan merah dan juga beberpa ekstrak lain serta vitamin c dan b yang memberikan pelbagai khasiat seperti:

1. menyokong produksi kolagen untuk meningkatkan ketegangan, kenjalan dan kelembuta kulit
2. mengecilkan liang pori pori, kedutan dan garis halus yang kelihtan
3. kulit lebih putih dan licin
4.membantu menegangkan pyudara
5. menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebl dan bersinar.

Sajian bagi satu paket : 75 gram (15 sticks)



















Vivix
minuman campuran botani Vivix adalah revolusi penemuan dan pemakanan polifenol yang terdiri daripada buah buahan.

Manfaat:
1. memperbaiki tenaga sel
*  Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

2. memperbaiki DNA. 
*  Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

3. Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. 
*  Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.



Vivix telah terbukti menyelesaikan masalah penyakit2 serius, antaranya :
• Diabetes
• Kolestrol tinggi
• Penyakit Kardiovaskular (Jantung)
• Tekanan Darah Tinggi
• Alzheimer atau nyanyuk
• Arthritis, Osteoporosis, Masalah sendi dan tulang
• Gout
• Letih
• Metabolisme badan RENDAH (antara sebab sukar turun berat badan)
• Masalah kulit dan bintik penuaan (kedut)
• Kanser dan tumor
• Katarak dan masalah mata
• Masalah saraf

• Lemah imun tahan daya badan - lambat sembuh 


Sajian : 1 sudu teh

 Promosi ni bermksud. Jika korng beli kotak Collagen powder. Automatik korang dapat jadi ahli SHAKLEE beserta bonus cash.
Begitu juga jika korang beli 2 botol Vivix.

Seperti yang korang tahu saya memang menjual setiap produk Shaklee dengan harga ahli yang berbeza dengan harga pasaran. Jom cantik n sihat bersama.

WHATSAPP:0139185868
SID:1097426

Saturday, 11 January 2014

SET RESDUNG SHAKLEE

Hai semua.
Saya tahu ramai dikalangan rakyat Malaysia yang mempunyai masalah resdung.
Apa itu resdung? - Resdung(sinusitis) adalah radang pada lapisan rongga hidung yang memiliki beberapa pasangan iaitu frontal, ethmoid,maxillary dan sphnoif.

Tanda-tanda seseorang tu meghidap resdung :
1. Hidung kerap tersumbat
2. Rasa berat pada bahagian muka
3. Sakit tekak yang berpanjangan
4. Alahan- bersin, gatal hidung ,gatal telinga dll

Disini saya mahu memperkenalkan produk Shaklee Set Resdung.



PENGHIDAP RESDUNG HARUSLAH:

1. Mengelakkan daripada memelihara binatangyang berbulu seperti kucing dan arnab.
2. Selalu menjaga kebersihan bilik atau tempat tinggal agar tidak berdebu.
3. Pantang makan makanan yang alah kepada penghidap seperti seafood.
4. Banyakkan lah minum air masak/suam (bukan untuk penghidap resdung sahaja tetapi mmg bagus utk setiap individu ).
5. Jaga kebersihan muka.


Harus diingat supplement shaklee bukan lah ubat di klinik dan hospital tetapi vitamin tambahan yg diperlukan oleh badan kita yang dpt menghindar penyakit. Dengan pengambilan supplement yang konsisten ,InshaAllah penyakit or sebarang masalah dapat diatasi.



UNTUK HARGA MERUDUM BOLEH CONTACT SAYA


Untuk yang berminat boleh wassap saya. Sudah semestinya korang dapat harga yang menjunam turun dari harga pasaran. KERANA saya menjual dengan harga ahli. Beza harga ahli dengan harga pasaran lebih kurang anggaran RM10-RM20. Dan jika yang membeli sebarang produk Shaklee dengan saya melebihi RM200 dan keatas korang akan dapat keistimewaan. So apalagi boleh whatsapp saya untuk bertanya pasal harga, dan apa jua yang korang nak tanya. FREE CONSULTATION

WHATSAPP :0139185868
SID:1097426

ALFAFA SHAKLEE

Hai bertemu kembali.
Harini saya nak terangkan pasal Alfafa dari Shaklee.Tahukah korang Alfafa ni merupakan supplement pertama yang dicipta oleh  Dr. Forrest C Shaklee pada tahun 1950. Wow! Memang Alfafa ni produk yang sangat berkualiti kerana lebih 50 tahun Alfafa dicipta tapi masih kekal sehingga sekarang. Omaigoddd! Memang superb. Alfafa ini adalah sejenis tumbuhan dimana orang2 putih zaman dahulu kala menjadikannya herba untuk mengubati penyakit secara tradisional terutamanya untuk ibu yang bersalin. Tidak hairanlah Alfafa ni memang banyak fungsinya dalam mencegah penyakit. Harus diingatkan juga bahawa Alfafa atau produk lain shaklee merupakan makanan/vitamin tambahan bukan ubat. Badan kita memang memerlukan makanan tambahan memandangkan gaya hidup kita yg aktif, persekitaran yang berhabuk dan pemakan yang tidak sihat. Dengan adanya makanan tambahan, sistem badan kita dapat kembalikan anasir2 yang kurang baik dalam badan.
Berbalik kepada Alfafa. Alfafa memang sangat banyak fungsinya. Dan jangan salah faham.Ada yang tidak tahu Alfafa ni bukan sahaja utk wanita malahan untuk lelaki dan juga kanak2. Penggunaannya adalah mengikut syor yg ditetapkan dan kesesuaian seseorang.

Antara kebaikan Alfafa:

1) Dapat kawal kolestrol dalam badan

2) Dapat memperbanyakkan susu ibu( memudahkan penyusuan para ibu kpd anak)

3) Mengurangkan risiko sakit jantung

4) Tingkatkan sistem pertahanan tubuh

5) Merawat masalah sembelit 

6) Membantu tingkatkan kesihatan lelaki

7) Bertindak sebagai kacip fatimah kepada wanita

8) Menyah toksin dalam badan

9) Mengurangkan masalah gastrik

10) Mengurangkan paars gula dalam badan(penghidap diabetes)

11) Mengurangkn sistem menapous




Keistimewaan Alfafa

1.  Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang)
2.  Alfalfa Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia
3.  Di sediakan dalam dua pek bersaiz 330 biji dan 700 biji  
4.  Pil boleh dihancurkan dan dicampur dengan air sebagai minuman herba semulajadi
5.  Tidak memberi mudarat kepada bayi yang menyusu seperti panas dan cirit-birit
6.  Alfalfa Shaklee tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet tiruan.
7.  Membersihkan hati
8.  Membantu melengkapakan zat dan nutrient dalam pemakanan seseorang
Produk ni memang sangat laris sekarang. Kepada yang ambik 6 botol keatas akan diberi keistimewaan( nak tahu whatsapp ye). Saya juga menjual dengan harga ahli dimana korang akan save dalam RM10 ke rm20 untuk setiap produk. Dan juga saya kepada korang yang membuat pembelian dengan rm 200 dan keatas (untuk semua produk Shaklee) korang juga dapat keistimewaannya.
Sebotol SIZE SMALL (330 BIJI)-RM53.75 (HARGA PASARAN)
Sebotol SIZE LARGE (700 BIJI)- RM97.50 (HRGA PASARAN)

Untuk dapatkan harga ahli meh Whatsapp saya.

WhatsApp : 0139185868

SID: 1097426









Friday, 10 January 2014

ESP SHAKLEE (MANFAAT DAN KHASIAT)

Hai korang sebelum tidur saya nak share tentang kebaikan ESP (Energizing Soy Protein)
Dalam ESP ni banyak manfaat yg korang boleh dapat.
 ESP ni amat disyorkan kepada (sila rujuk gambarajah dibawah.Teehee)


Boleh dikatakan ESP ni bukan sahaja untuk siapa yang inginkan kulit yg cantik dan gebu gebas tapi juga untuk membekalkan tenaga kepada kita terutama pelajar dan pekerja.Juga salah satu supplement yang dapat melancarkan proses penyusuan para ibu. Hebat bukan!

Untuk mempercepatkan lagi kesan keatas badan kita ESP boleh diambil dengan set2 lain dari produk Shaklee mengikut kesesuaian.Selain itu ESP juga boleh dijadikan masker.

Sebenarnya memang tak mahal pon ESP ni. Dengan 850 gram korang boleh guna dalam masa 2 bulan.
Sesudu setiap pengambila (3x sehari). Jimat bukan.

Dan saya mahu bagitau setiap pembelian RM 200 produk Shaklee dr saya ,free postage menanti korang. Jimat RM 10 duit korang kan.Saya juga hanya mengenakan harga ahli. Memang berbaloi2 la korang.

Sesiapa yang berminat sila order/pertanyaan sila wassap saya.

WHATSAPP : 0139185868







SET KECANTIKAN SHAKLEE

Hai korang.
Saya adalah pengedar sah Shaklee (SID:1097426)
Sebenarnya beberapa bulan lepas saya ni consume produk Shaklee tapi tanpa masuk ahli.
Dengan semangat yang diberikan oleh sorang buddy, saya pon join member of Shaklee.
Shaklee ni memang tak dinafikan lagi keberkesanannya kerana boleh bertahan selama 50 tahun.
Nampak tak kat situ produk ni memang berkualiti dan tidak diragui.

So harini saya nak share dengan korang pasal Set kecantikan Shaklee.
Produk asas untuk set kecantikan adalah Vit C-Plus, Vit B Complex dan Vit e.Untuk keberkesanan korang boleh tambah satu lagi produk, ESP.

SET D SHAKLEE
SET D PLUS EXTRA PROTEIN
 Ramai yang cakap produk Shaklee mahal .Meh saya ajar buat pengiraan.

VIT C -180 BIJI-RM74.00 (BERTAHAN SAMPAI 6 BULAN)
VIT E- 120 BIJI-RM119.00 (BERTAHAN SAMPAI 4 BULAN)
VIT B COMPLEX-120 BIJI -RM 43.00(BERTAHAN SAMPAI 4 BULAN)
ESP-850GRAM BERTAHAN 2 BULAN (1 SUDU UNTUK SETIAP PENGAMBILAN ,3 KALI SEHARI)

Korang nampak penjimatan disitu. Tak payha nak kua duit tiap tiap bulan untuk cntik tau.
For your info, saya memang jual harga keahlian. Harga pasaran memang berbeza  lebih kurang rm20 untuk satu produk.

Set Kecantikan


Setiap orang megimpikan wajah yang cantik dan mulus. Tak kira anak dara atau mak dara. Jerawat dan pori pori yang besar memang sering melanda kaum wanita. Apakata semua orang beralih kepada produk Shaklee dimana ada tiga jenis vitamin plus ESP(minuman soya untuk kesihatan)

Kombinasi Vitamin E, B Complex dan Vitamin C menghasilkan:

* Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
* Mencegah penuaan
* Menjadikan kulit lebih kenyal
*Mencerahkan kulit
*Menjaga kulit dari sinaran UV
* Mengurangkan parut jerawat
*Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
* Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
*Menjadikan wajah lebih berseri


.Harga yang ditawarkan sangat berpatutan.Untuk mengetahui lebih lanjut sila wassap saya di no  

0139185868

PRODUK SLIMMING SHAKLEE






Hai korang .

Entry kali ini saya nak share tentang produk slimming dari Shaklee. Ada yang cakap lambat la guna vitamin shaklee ni bla bla bla. Kena faham kan bahawa produk shaklee ni bukan dibuat daripada bahan kimia. Ia bertindak secara semulajadi dibantu oleh gaya pemakan dan gaya hidup. Air secukupnya perlu untuk badan sekurang kurangnya 2-3 liter. Dan hasilnya superbjika diamalkan secara konsisten. Jangan mudah terpedaya dengan produk yang sennag sangat nak kurus tu. Tapi terpulang pada korang la kan? Saya suggest yang terbaik

Jom tengok gambar .Senang faham sikit.


Add caption


Bakar lemak boleh consume >>> LECITHIN @ OMEGA GUARD (untuk lebih tindakbalas boleh consume OMEGA GUARD)

Buang segala toksin dlam badan consume>>> HERB-LAX @ ALFAFA

Membina protein consume guna >>>ESP @ CINCH SHAKE yang mempunya 4 perisa (TEA MIX,CAFE LATTE,CHOC,VANILLA)


Biasanya customer akan pilih untuk consume Lecithin plus alfafa atau Omega guard plus alfafa.

Shaklee ni produk dia flexible and affordable. Saya boleh consult korang yg mana patot korang ambik bersesuaian dgn bajet korang.

Paling bajet consume Lecithin dan Alfafa (dibawah harga RM100).
Berbaloi baloi bukan.

Untuk hasil yang kebabom boleh ambik Lecithin plus omega.

>>>Lecithin bertindak sebagai pembasmi lemak semasa kita makan manakala 

>>> Omega Guard bertindak sebagai pembakar lemak yg sedia ada/termendap. Nampak bukan sekalian alam.

Untuk harga runcit bagi Lecithin RM 52.50,    Omega Guard  RM 136.00,   



WHATSAPP : 0139185868 cmaasyamimi