Nuffnang Ads

Saturday, 19 July 2014

Bajet bagus vs bodoh sombong

ASSALAMUALAIKUM.

Hai korang. 2,3 hari ni aku rasa macam selalu pulak update blog. Ekekeke. 
Pagi ni aku nak bagitau yang aku sangat tak suka orang yang rasa dia sorang je betul. Pendapat kita ni dipandang enteng dan sebelah mata sahaja. Hamboiii. Hebat sangat kah hang tu ??! Dahla pendapat dia je betul pastu kutuk kutuk orang tak ingat dunia. Sebenarnya aku nak cakap pasal to those yang suka kutuk orang ni. Tapi aku rasa lebih kurang je tu antara pendapat dia je betul dengan suka kutuk over orang lain. Tetap nak menangkan diri sendiri.

Aku cakap ni bukannya aku tengok drama ke apa ke. Memang aku cakap based on people around me. Aku bagi contoh sikit ye. Kiki ni pergi maki cleaner kat opis dia. (Eh dah kenapa kau guna contoh Kiki haha. ) ~ Kiki bukan nama sebenar hihi. Okay sambung. Pastu kau habis habisan maki maki Kiki kononnya biadap, bajet bagus, habislah semua la kan words xsepatutnya keluar kan. Aku pon macam tu sebenarnya. Dalam masa yang sama kau nak kaitkan dengan Kiko yang free hair ni pon sama bangang dengan Kiki. Sebab Kiki ni pon free hair. Kau fikir kalau orang tu jenis seangkatan macam puak puak free hair, puak puak tudung fareeda, puak puak tudung ariani kompem sejenis je perangai.

Kiki dengan masalah dia.Kiko dengan masalah dia. Both free hair. Yes memang berdosa la kalau Islam tak tutup aurat . Masalahnya jangan la nak kaitkan Kiki dan Kiko yang dorang sendiri pon tak kenal each other pon tapi kau pandai pandai nak buat connection antara dorang tu dah kenapa? Pandai je nak judge orang sebab dorang sekufu. Sama kes la macam judge orang ikot negeri. Dah kenapa kau? Perangai manusia ni bukan ke berbeza. Kalau nak kaitkan dengan genetik adalah logiknya kan. Ni kau tengok dorang seangakatan terus kau buat conclusion yang dorang ni sama je. Maki keluar perkataan kasar kasar pulak tu. 

Nak mengata orang jangan lebih lebih sangat tau. Nanti orang yang dimaki sama je dosa dengan orang kena maki. So sebenarnya kau yang seangkatan dengan orang yang kau maki yakni Kiki tu.Aku kurang senang dengan orang yang macam ni. Hina orang pastu boleh pulak nak judge orang. Bila kita bagi opinion sikit , contoh: 
    A: S***  betul Kiki tu . Kutuk2 mak cik cleaner.Bajet hebat la ea. Sama je perangai ngan Kiko tu .    Orang free hair memang bangang

   B: Ye r memang tak patut Kiki tu macam tu kat makcik tu. Tapi kau dah kenapa nak maki orang sampai camtu sekali. Nak kaitkan Kiko pulak. Jangan emo terlebih. Dapat dosa je.

  A: Emo aku bukan emo kau. Dosa aku bukan dosa kau. Dah memang obvious dorang salah!

  B : #$**%$#@@##$%%
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bagi korang faham sikit. Haha. 

Dahla suka maki orang. Pastu judge orang sesuka hati. Pastu tak terima pendapat. Ini dinamakan dahla bodoh ,sombong pulak tu. 
So apakata kita buat tagline macam ni. ' Be smart. Dont argue with the stupid people around u. There's nothing' . Kena sangat kan.

Okayla aku bukan emo pon. Just nak share orang yang macam ni takyah nak dilayan sangat. Buang karen. Last last kita sakit hati. Biarkan dia dengan dunia dia.





 






Friday, 18 July 2014

Amalan kurang sihat

 Assalamualaikum.

Korang pernah tak pergi ofis tapi takde kerja nak buat. Pastu korang stalk la fb favourite friendlist korang  atau pon baca je apa apa artikel kat blog yang tak bagi untung pon kat korang. Jujurnya aku pernah. Bukan pernah sebenarnya tapi dah jadi habit.

Bagi aku tak salah pon kalau ada masa terluang tu usha usha fb orang pastu baca blog pasal artis ke hehehe tapi jangan melampau lampau. Dari pukul 2 sampai 5 dok buat kerja tu je. Pukul 5 balik. Benda ni memang berlaku kat aku terutama hari Jumaat sebab kat opis memang kekurangan kerja time weekend .

Masa study dulu pulak selalu buang masa chat la update status apekebendatah lagi aku buat tanpa tak ambil pusing sedikit pon pasal study. Loser giler kot bile ingat balik. Time tu pon dah rasa diri sendiri loser tapi buat buat tak perasan. LOL. Pastu layan Youtube. Search la lagu lagu yang best yang tengah hot lagu tak keluar radio lagi pon kau dah download Simaasyamimi oiii!. Ingat lagi masa tu layan youtube sheilaamzah sampai pagi. Kelas pukul 7 terus nekad ponteng. Waaaaa! Nak nanges bile ingat balik. Boleh buat aku senyum sengsorang jugak ni. Haha.

Drama Korea pon tragis jugak sebab konon konon berlagak nak tengok 1-2 episode je. Tinggal angan angan je la bila part yang suspens je terus to be continued. So apa harus aku buat kena layan the next episode hari tu jugak. Bertanduk tanduk kepala aku time tu. Time minggu exam lagi kronik. Pakse diri taknak tengok. Pada mulanya berjaya tapi bile sampai time nak rest kejap. Pergi makan maggi la konon kejap( kononnya makan maggi buat otak jadi kurang pandai.Tapi berpendapat takkan makan harini, harini jugak kau bengap haha) .Sambil-sambil tu apa salahnya kalau layan drama 5 minit pon jadi la. Habes maggi 2 mangkuk pon tetap mata aku kat screen pc tu. Sape nak jawab? Maknenya nak jawab exam pon terkontang kanting la. Huhu.

Aku rasa time aku kerja ni takde la kronik sangat sebab takde kerja baru aku buat menda2 tak pekdah ni. Kalau ada kerja buat jela kerja kan kan kan. Cuma aku ni sentiasa cepat update kalau pasal artis or drama2 dalam tv tu haha. Kak ayu ofismet aku mesti tanya aku dulu kalau ada hot news. Terbaru pasal Kiki. hihi.

Sebenarnya bagi aku tak salah pon nak rehatkan minda dari kerja bertimbun timbun tapi kena ada limit. Dan banyakkan la search something yang berfaedah .Baca pasal GST ke :p  . Baca pasal apa ada dalam ramuan shaklee tu ke? Kau jual shaklee mesti ada ilmu babe! Takkan bila customer tanya baru menggelabah. Mcam tu la contoh dia. Jangan lagha sangat.

Aku berusaha kearah itu. Taknak la online sebab nak baca status orang, usha usha picture orang dalam album , usha usha blog pasal artis . Cuba jadi pencipta ilmu yang berfaedah sikit. Ya! Aku cuba dan tengah cuba :D

Okay, mengarut je entry tapi korang pon mesti ada je perangai cam aku ni kan? berjam jam buat menda tak pekdah apa kejadah. Amboiii kasar je bahasa. ampun !Hihi

 Sekian, assalamualaikum.


muka suci takde kaitan ngan entry


VIVIX - RAMUAN DAN KHASIAT

Kali ini saya nak share tentang supplement vivix. Pernah dengar ke tak? Digelar juga sebagai tonik ajaib kerana mujarabnya minuman ini. Biar saya explain one by one.

4 RAMUAN VIVIX YANG SPECIAL







Setiap buah buahan yang ada dalam vivix ini memang dirumus khas untuk penyakit penyakit kronik dalam tubuh badan kita disamping mengadi agen anti penuaan. 

Antara penyakit penyakit yang mampu diubati :





Testimoni para pengguna yang mengamalkan vivix









Rugi tau kiranya korang tak grab bulan July 2014 ni kerana ada promosi .Harga memang jauh lebih murah. Memang agak mahal jika dibandingkan dengan supplement lain shaklee tetapi kemujarabannya membuatkan harganya tidak ternilai jika dibandingkan dengan kesihatan. Lihat saja spesies buah buahan/tumbuhan yang ada dalam ramuan vivix. Buah pon sudah mahal. Kalau mahal sudah tentu berkualiti. Sudah ramai yang mengakuinya. Kita mampu berusaha Allah yang menentukan segalanya. Jadi, inisiatif kita perlu cari sesuatu yang dapat ubati penyakit selain berdoa. :)

Jom manfaatkan bulan promosi vivix.!!!!!!!!

Senang je nak order boleh whatsapp ke ---  0139185868

atau add je facebook saya. ---  SH Simaasyamimi Yusuf 

 link :
https://www.facebook.com/simaasyamimi.yusuf







Saturday, 12 July 2014

SATURDAY

Hai guys!!!
Saya nak share pasal diri saya dan shaklee. Connection between us!

Korang tau tak sebelum saya serius (part time yang serius maybe) involve dalam bisnes shaklee ni, saya dah banyak jual jual barang as a dropship. Dropship ni kita jual barang je. Dealer yang uruskan semua uruskan barang barang dan penghantaran. Tau kan ? Pernah dengar kan?

Kawan saya pon saya nampak pada masa tu tengah berjinak jinak join bisnes SHAKLEE. Pada masa tu saya pon baru jugak guna shaklee punye produk.-vita c plus. Dibeli dari ofismet seorang shaklee distributor.
Merisik khabar jugak la dengan kawan sorang ni pasal bisnes dia pasal bisnes saya. Entah macammana boleh terjerumus dengan shaklee pon tak tau. Tapi sejujurnya saya suka cuba benda yang baru. Pastu tengok pulak kesungguhan kawan saya ni. Nampak masyuk jugak. Dan saya pon yakin dengan produk shaklee. Dah lama kot dalam dunia pasaran ni. Lebih 50 tahun. 

Dah join member, so saya pon bermula lah post status dekat facebook. Mulanya agak susah untuk dapat customer. Nasib baik saya masuk ke dalam group yang sangat aktif. Dorang ni hebat hebat blake. Memang otai shaklee tapi memang always keep sharing ilmu, info dan tips untuk berjaya. Dengan shaklee ni saya boleh belajar banyak benda terutama sabar dan tingkatkan amalan kerohanian.

Sabar--- sabar menangani karenah customer dan tidak mudah mengalah. biasalah kalau kita buat bisnes , kita kuli kita boss, so ada pasang surutnya income kita. bukan makan gaji tiap tiap bulan dapat walaupun usaha banyak atau sikit. sentiasa cari peluang untuk dapatkan customer, untuk attract customer. Bukan mudah tapi once kita dah join bisnes or buat something yang dah kita decide kita perlu buat buat betul la. Apa cara sekalipon saya perlu berusaha.

Kerohanian---dari bisnes ni saya belajar untuk sentiasa berdoa kepada Allah. Minta petunjuk dan memohon supaya rezeki sentiasa murah. Selama ni bukan tak ingat Allah tapi bila kita senang kita jarng nak meminta kepada Allah, kita jarang nak basahkan bibir dengan zikrullah,istighfar dan tasbih. Saya dapat dari sini apa yang kita buat ni mesti mendapat keredhaan Allah. Bisnes dan makan gaji  adalah berbeza. Bisnes ni memrlukan kekuatan mental dan fizikal.Harus kuat berusaha dan masa yang sama sentiasa Berdoa kepadaNya. Secara tak langsung saya boleh baiki kekurangan yang ada dalam diri saya. Sekarang saya dah amalkan solat dhuha. Bukan riak tapi skadar rasa beruntungnya aku masih ada jalan untuk aku dekatkan diri kepadaNya. Dulu tahu tapi tak buat . Merasakan bukan sesuatu yang wajib. 

Okay tu sedikit connectionn antara saya dan shaklee.
Sememangnya sekarang ni dah makin ramai yang join group kami.

>>>Secara FREE membership atau berbayar sebanyak RM 75 seumur hidup.

Keistimewaan yang saya dapat.

      >>> setiap pertengahn bulan saya dapat merasa bonus-- ditransfer terus ke akaun bank

              >>>tak payah susah susah nak pos barang sebab shaklee dah uruskan everything 

>>>tak payah la nak pergi coaching kat luar kalau tak sempat, kami ada group online 
-----> so kat situ kami berdiskusi 

                              >>>buat kerja dari rumah je---guna tab, pc etc

          >>>dapat beli barang secara harga ahli dik ooiii hihihi

ctc saya di facebook : SH Simaasyamimi Yusuf 

whatsapp : 0139185868
gambar takde kaitan. ni time study kat overseas dulu. hahaha.propa sangat



               

Friday, 11 July 2014

CINCH SHAKE MIX SHAKLEE

Assalamualaikum.
Hai korang ! Saya nak share tentang chinch shake shaklee. Pernah dengar tak? Pernah tau tak supplement ni? Kalau pernah dengar tapi tak tahu apa fungsinya ataupon memang tak pernah wajib baca ni tau.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cinch shake ni adalah minuman yang enak dan berzat dimana ia membantu  memelihara otot yang penting dalam tubuh. Dan menjadikan korang rasa sentiasa kenyang sekaligus menurunkan berat badan anda! Seronok kan???
Terdiri daripada 3 perisa >>> chocolate
                                         >>> cafe Latte
                                            >>> vanilla

Wah dengar perisa pon dah rasa tergugat kan? Belum minum lagi tu.
Ia mengandungi Leucine yang membantu menghilangkan lemak tetapi pada masa yang sama memelihara otot anda. Jadi, tak timbul isu kulit menggelebeh lagi akibat diet/ penurunan berat badan.

                   ^^^ Keistimewaan Cinch Shake Mix Shaklee


>>> memelihara otot dari rosak dan menyimpan otot sedia ada
>>> membakar lemak yang tidak diingini
>>> makanan segera untuk mereka yang aktif
>>> tinggi kandungan serat dan memeberi rasa kenyang
>>> mengandungi nutrisi lengkap untuk memelihara kesihatan





Untuk keterangan lanjut boleh sms/whatsapp sahaja ke no 0139185868 >>> cmaasyamimi
fb: https://www.facebook.com/simaasyamimi.yusuf

                        atau

Untuk lagi mudah dan pantas, korang boleh terus order melalui web rasmi shaklee dimana korang isi sahaja form yang diminta dan terus buat pembayaran kepada shaklee.


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=2738872947fd92209325d76e3f4b6f12