Nuffnang Ads

Friday, 29 August 2014

Manfaat air masak

Hai bertemu kembali. Kali ni saya nak share tentang manfaat yang kita dapat dengan pengamalan meminum air masak.
Korang agak agak minum air masak berapa liter sehari? Secara jujurnya saya hanya minum segelas air masak je  sebelum saya amalkan suplemen shaklee. Yang selebihnya air milo ,teh o ais dan macam macam lagi la. Yang penting minuman bergula. Sebenarnya tak kisah la korang ambil suplemen atau tidak air masak sememangnya bagus untuk badan kita. Saya nak kongsikan several benefits yang kita boleh dapat dari air masak. Antaranya:

- Menurunkan berat badan

~~ air masak/putih  tidak mengandung kalori, gula atau lemak dan ini jelas dan nyata mampu mengurangi berat badan kita.

- Meningkatkan kesuburan
~~ air masak dapat memproduktifkan hormon testosteron pada kaum Adam serta hormon estrogen pada kaum Hawa.

- Melancarkan sistem pencernaan
~~ minum air masak dalam jumlah lapan gelas setiap hari akan melancarkan sistem pencernaan. Ia dapat menghindarkan dari mendapat sembelit bahkan pembakaran kalori juga akan berjalan dengan efisien.

- Melambatkan proses pertumbuhan zat yang menyebabkan kanser
~~ air masak bukan saja memlambatkan pertumbuhan zat penyebab kanser tetapi juga dapat membantu mencegah penyakit hati dan ginjal.

-  Kecantikan kulit
~~ kurangnya air masak menyebabkan tubuh mengalami kesulitan untuk menyerap air, sekaligus mengakibatkan kulit kering dan berkedut serta mempercepatkan sistem penuaan.

- Menyihatkan jantung
~~ air masak juga diyakini dapat menyembuhkan penyakit jantung. Bahkan pada saat ini juga sudah banyak perubatan altenatif yang memanfaatkan penggunaan air masak.

- Tubuh lebih segar dan sihat
~~ khasiat air masak bukan hanya untuk membersihkan tubuh saja tapi juga sebagai zat yang sangat diperlukan tubuh. Kita mungkin dapat bertahan bila tidak makan beberapa hari namun tidak mungkin dapat bertahan jika tidak minum air.Ini kerana air merupakan bahagian terbesar dalam komposisi tubuh manusia.

Banyak jugak kan khasiat yang boleh kita peroleh dari air masak. Sebaiknya korang minum sejurus sahaja bangun tidur sebelum menggosok gigi dan breakfast. Saya ada dengar Che Ta pon amalkan meminum air masak selepas bangun tidur. Yang ni bukan gosip liar dari saya. Saya ada terbaca dalam artikel mana ntah. Hihi. Tak kisah la sesiapa yang amalkan tetapi yang penting bagus untuk kesihatan dan juga kulit. :) :) :)





Kurus bersama shaklee

Assalamualaikum semua.

Kembali saya di blog yang macam chipsmore ni. Hihi. Kejap ada kejap hilang.

Wanita memang sangat mementingkan saiz/ukuran badan. Seawal usia 12 tahun pon dah pandai nak pasang badan kan? Saya memang takla sebab genetik family memang body standard je. Tak besar tak kecik. Tapi saya slim .Ini semua poyo. :p
Dulu lepas SPM saya memang bersenang lenang .PLKN pon tak sudi invite ke program mereka. So kerjanya tidur makan tengok tv seterusnya goyang kaki. Begitulah sehari hari. Jadi masa tu berat saya tak tau la berapa tapi perubahan ketara pada part paha. Maybe saya gemuk naik kat part paha dulu kot. Tak pasti sebab badan susah nak naik. Saya sear saya gemuk sebab jeans saya semuanya tak boleh zip. Pity me.Sob sob sob. Masa tu abah sangat bimbang akan kegemukan saya. Lantas menyekat nagsu makan saya. Haha. After 3 bulan saya masuk matrik. Saiz badan sudah ke bentuk asal. Kalau jenis badan macam saya ni senang.Tapi macam mana pulak kalau nak gemuk tersangat la senang tapi nak turun bukan main ikhtiar susah amat.
Okay shaklee ada penyelesaian untuk masalah begini. Masalah berat badan.
Antara set slimming shaklee adalah:
-ALFAFA
-HERBLAX
-LECITHIN
-OMEGA GUARD
-CINCH
-ESP

~~Alfafa dan herb lax ni adalah detox terbaik untuk mengeluarkan toksin dari badan

~~Lecithin dan omega guard adalah suplemen untuk memecahkan lemak dan membakar lemak secara efektif
~~Cinch dan ESP adalah untuk mengekalkan otot dari menggelebeh akibat pembuangan lemak 

Next entry saya explain detail one by one setiap suplemen dalam set kurus ni :)



Wednesday, 6 August 2014

2NE1 - COME BACK HOME M/V











Saya sebenarnya suka intro part tu je. Dalam banyak banyak lagu kpop yang ni paling tertarik menarik untuk didengar. Biasanya saya layan lagu lagu dalam drama korea je. Tu pon berapa kerat sangat.


Mygirlfriend is a gumiho. Boys over flower. Winter sonata. Lagu lagu dalam drama ni je yang saya tahu. Hihi.

Tapi lagu ni best. Buat ringtone lagi ;)

SEBAB KENAPA SAYA NAK BISNES!

Assalamualaikum . Hello !

Saya nak share mengapa saya nak berbisnes. Sebelum ni saya buat dropship tapi tak kemana. Sebab semangat tak kuat dan takde teamwork. Try lagi something news. Jumpa shaklee dengan group mantap. Apalagi bermula hidup saya dengan shaklee dan juga consumer shaklee. Bukan saja saja jual.


Sebab kenapa walaupun bisnes pertama kedua and so on tak berjaya saya tetap pilih bisnes untuk mengubah kehidupan saya kepada lebih baik. Bukan nak cakap kerja makan gaji tak boleh jamin masa depan. Tapi sampai bila? Saya listkan 30 sebab kenapa saya pilih bisnes.


1) mahu langsai hutang belajar ptptn

2) mahu beli apa sahaja yang parent nak.
3) pergi umrah pada usia muda
4) boleh langsaikan hutang kereta dengan segera
5) boleh beli baju/shawl/kasut tanpa fikir bajet
6) boleh bawak parent pergi haji
7) boleh support adik adik
8) boleh bantu orang susah
9) BERHENTI KERJA
10) boleh pergi mana mana tanpa fikir leave approval
11) kahwin tanpa loan/ bebanan nak saving duit gaji
12) boleh jadi idol sebab kejayaan yang dikecapi
13) bina banglo hasil titik peluh
14) untuk kesenangan bila dah kahwin.MASA
15) pendidikan anak anak
16) kemewahan pada anak anak
17) belikan ibu smartphone sebab ramai kawan ibu tanya,ibu ada whatsapp tak? kemain uols.
18) travel sekali setahun atleast ngee

Ini adalah antaranya. Nanti boleh update balik jika bertambah. Hehe. Walaupun belom brkahwin jauh sekali mempunyai anak anak tetapi saya dah fikir semua tu. Yela usia saya semakin bertambah. Semua yang saya list perlu difikirkan. Ini cara saya. Saya pilih untuk berbisnes walaupun sekarang saya buat secara part time. Dari sini saya belajar untuk jadikan bisnes secara full time. Walaupun diusia 25 tahun yang saya fikir agak lewat tetapi bersyukur saya temui jalan ini. :)


p/s: sesiapa yang mahu berbisnes tetapi ada masalah modal boleh contact saya kerana saya akan bagi peluang kepada yang mahu beisnes tanpa keluarkan modal. Setiap masalah ada jalannya. FREE CONSULTATION tau!  


facebook : https://www.facebook.com/simaasyamimi.yusuf

sms/whatsapp: 0139185868