Nuffnang Ads

Wednesday, 29 July 2015

Instinct

Hai hai hai uolls.


Kembali lagi aku kat sini. Hihi. Ada mood iolss update entry. Kalau takde biarkan bersawang je blog aku ni.

Korang tau apa itu instinct? Naluri? Sama je kan cuma ditranslate je.

Tak kisah la instinct, naluri, firasat bla bla bla asalkan sampai maksud yang kau nak bagitau dan rasa tu.

Aku ni selalu suspicious kat dia. Kesian dia. Keh keh keh. Nasiblah kan.

Contoh situasi :

Aku rasa dia macam tak layan aku je harini. Macam tak tanya khabar je. Macam tak caring je.

Padahal memang every morning aku akan dapat morning wish. Alangkah tak bersyukurnya aku ni.

Pastu aku pun mula la buat perangai. Acah acah protes sebab rasa kurang disayangi dan diberi perhatian.

Memang mengada dan gedik sangat perangai kau, cmaa,mimi,misah or whatever je nickname aku. Hahaha.

Yela jauh dari mata. Memang perasaan bukan bukan tu akan menyelubungi. Satu hal lagi , dulu aku dan dia

satu ofis. Ofismet la kirenya kitorang ni. Memang everyday jumpa. Nak pergi kerja semangat

sebab boleh jumpa dia. Lunch sama sama tanpa missed kecuali ada hal yang tak dapat dielakkan.

Aku dah terbiasa dengan keadaan macam tu. Bila dah jauh (jauh sikit je pon .Cuma tak dapat jumpa hari

hari macam dulu. Sekali seminggu sahaja. T_T ...

Bila dah aku acah acah protes. Akan timbul pergaduhan. Bila dah boring sangat bergaduh. Barulah ada sesi

luahan apa yang terbuku di hati. Terutamanya akulah. Dah jemu protes, merajuk , barulah aku nak hati ke

hati. Tapi aku mengaku la dengan instinct aku yang tak berapa nak jadi tu mencetuskan letusan gunung

berapi pada kitorang ni. Dia pon keras hati jugak. Aku ni lagi lah. Susah betul nak beralah. Haha. Nasib dia

la dapat aku.


Ada lagi la situasi yang melibatkan instinct ni. Tapi aku kadang kadang yakin apa yang aku rasa tu almost

salah. confident level tu bukan la kat tangga teratas pon cuma bila aku dah nampak apa yang dia buat,

apa yang dah kitorang lalui bersama, serba sedikit ada jugak rasa kepercayaan dan boleh mmbuat tuduhan

yang aku punca pergaduhan yang sebenar. Hihihi.

Sebab sayang kot masih bertahan. Bukan sayang sekadar sayang. Sayang memang ikhlas. Ada jugak

buddies aku gitau. Kalau kau dah nampak macam tak sehaluan .Better move on. Tak payah sebab cinta kau

nak bertahan sampai jiwa kau sakit.

Betul la tu kan? Cuma dalam realtionship kitorang ni, sebebnarnya takde la isu yang sangat besar sampai

decide dah bawak haluan masing masing. 2 tahun lebih kot. (ikot sejarah perkapelan aku, 2 tahun ni

memang boleh masuk book of record. sebab before this, setahun jela kot mampu bertahan), takkan mudah

je kau capai kata putus.

Aku pon tak pernah bosan dengan dia. Jumpa la sejam sekali pun. Aku tak pernah rasa meluat.

So, takde makna la disebabkan instinct aku yang tak segah mana tu, kemudian jadi punca pergaduhan,

lepas  tu nak break off. No! No ! No!  Bukan mudah nak lepas orang kita sayang. Bukan mudah jugak nak

hilang rasa sayang yang betul betul aku rasa seikhlas hati.



Moral of the story : instinct tu kadangkala betul. Terutamanya isteri dan ibu terhadap suami dan anak anak

dorang. Cuma sebelum serang hendap tu, baik kau usha dari jauh dulu. Bila dah sesuka hati kau terjah

thats why la jadi huru hara dunia.

Pastu kau jangan nak acah acah kau seorang isteri yang mempunya daya instinct yang kuat terhadap suami

kau. Sebab kau belum lagi menjadi yang sah untuk dia. Kadang kadang itu semua permainan syaitan

bertanduk tanduk.

Okay uoolss. Selesai satu entry aku hahaha. Dah boleh sambung kerja balik.





No comments:

Post a Comment

Little kiss