Nuffnang Ads

Monday, 13 January 2014

SAYANG

Entry title dah macam jiwang. Hikhik.
Mencelah sebentar la disebalik Shaklee shaklee.
Tetibe bertukar menjadi aku (lebih sesuai kot untuk santai santai camni ;))
Aku just nak sharing pa yang aku rasa.
Sayang. Normal la bagi manusia biasa syg menyayangi. Sayang pada Tuhan sayang pada ibu bapa, syang pada adik beradik beradik sayang pada kawan kawan,sayang pada guru, sayang pada binatang dan lain lain.
Aku nak tulis pasal sayang pada kekasih. Geli tak geli pon nak tulis jugak.

Aku dah memang dah ada kekasih.boyfriend. Tipu kalau aku cakap aku tak serius dengan hubungan kitorang dengan umur aku sekarng yng dah nak mencecah 25 tahun. Aku memang serius la, kalau korang tak tau la kan.

Sebelum ni memang aku pernah couple tapi macam biasa biasa je. Macam tak serius. Mungkin jugak faktor usia. Just fikir nak suka suka. Orang ada boyfriend kita nak jugak. Bila bosan sape nak teman? Bila susah sapa nak tolong?(Padahal kawn kawan pon de kan?).

Aku memang susah sikit nk sayang sesorang tu betul betul melainkn ibu dan abah aku, adik beradik aku, dan orang yang rapat dengan untuk sekian lamanya. Nak rasa ada sayang sekelumit tu susah la nk pupuk.
Kalau bab bercinta lagi la. Tak pernah lepas break off dengan boifren aku meroyan.Melalak dalam bilik sorang sorng. Tak pernah. Masa tu aku redha je.( Tak redha pon cuma hubungan yang dibina tu tak berp nk kukuh dan maybe tak berp ikhlas). Aku macam pelik bila tengok orang lain nanges nages gaduh ngan boifren bila putus cinta meroyan.

Sekarang aku rasa apa yang korang rasa. Oppss bukanlah aku putus cinta .Tapi cinta tu sepenuh hati ,erti kata lain mencintai dengan ikhlas.

Aku memang sangat ikhlas dengan hubungan kitorang sekarng. Aku boleh terima dia seadanya. Kekurangan dan kelebihan yang dia ada. Mula mula memang aku sayang macam biasa2. Berbunga bunga tu memangla kn .Semorng pon macam tu mula mula declare. Cuma jeles tu kurang. Take care pon cam tu je. Lama lama dah semkin sayang memang kadang kadang mengalir airmata jugakla kalau ada masalah. Hehe.

Tapi aku rasa aku boleh jadi cmni (sayang betul2 kat dia) sebab selalu communicate. Tak kisah la by phone ke, face to face ke- yang penting ada masalah luahkan. Tak boleh nak simpan.Kalau tak luahkan macam mana nk tahu apa salah dia apa salah aku. So nanti jadi berlarutan.Mula mula mcm tak biasa jugk. Tak biasa kot nak cerita perasaan aku yang marah tak puas hati jeles ni kt boifren. Lama lama dah okay. sekrang sound depan depan terus. Haha.

Seriously, bila kita betul betul sayang kat someone kita rasa sensitif bila someone yang kita sayang tu mrh kite buat kite sakit hati dll.
Contoh macam ibu aku. Marah2 aku, kadang kadang aku tak buat salah tapi dia ingat aku buat salah,tak pasal2 kena marah. So aku nanges.

Gaduh dengan adik. Nanges jugak.

Konklusinya, bila kit dah sayang dengan ikhlas kat seseorang tu jiwa kita akan jdi halus dan takot untuk kehilangan orang tersayang. Aku fokuskn kepada boyfriend sbb selama ni aku tak kisah pon pasal syg menyayangi dgn boifren. Sayang cukup cukup mkn gitu jela. Kalau dgn famili mmg dah sah2 aku sayang dorang ketat2. Okay xoxo ;p


Nak Shaklee gitau oaky .hehe

2 comments:

  1. Assalamualaikum awak. pasal zalora tu, saya pun tawakal je beli. saya tengok size kasut paling besar, 8. terus order. alhamdullilah semalam dah sampai barang tu. ngam dekat kaki. hihi. untung juga kaki besar, panjang ni. hehhee. btw selamat berkenalan. saya follow sini juga. hehhee. sy bawah awak setahun umur. hehe. saya doakan awak bertemu pasangan yang baik2, boleh cepat2 nikah (",)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam. siz kaki kite same. hehe. tenkiu. saya doakan awk baik2 jugak. :)

      Delete

Little kiss