Nuffnang Ads

Friday, 14 October 2011

I've Got A Secret

                                                             d most 'berhantu' song



Got a secret
Can you keep it?
Swear this one you'll save
Better lock it, in your pocket
Taking this one to the grave
If I show you then I know you
Won't tell what I said
Cause two can keep a secret
If one of the m is dead…



Why do you smile 


Like you have told a secret


Now you're telling lies


Cause you're the one to keep it


But no one keeps a secret
No one keeps a secret

Why when we do our darkest deeds
Do we tell?
They burn in our brains
Become a living hell
Cause everyone tells
Everyone tells…


Got a secret

Can you keep it?

Swear this one you'll save

Better lock it, in your pocket

Taking this one to the grave
If I show you then I know you
Won't tell what I said
Cause two can keep a secret
If one of the m is dead…


Look into my eyes

Now you're getting sleepy

Are you hypnotized

By secrets that you're keeping?

I know what you're keeping
I know what you're keeping


Got a secret

Can you keep it?

Swear this one you'll save

Better lock it, in your pocket

Taking this one to the grave
If I show you then I know you
Won't tell what I said
Cause two can keep a secret
If one of the m is dead…


[spoken]

Alison?

Yes, Katherine.

I have something I want to tell you, but

you have to promise to never tell anyone.
I promise
Do you swear on your life?
I swear on my life


[end spoken]




You swore you'd never tell…

You swore you'd never tell…



You swore you'd never tell…

You swore you'd never tell…



Got a secret

Can you keep it?

Swear this one you'll save

Better lock it, in your pocket

Taking this one to the grave
If I show you then I know you
Won't tell what I said
Cause two can keep a secret
If one of the m is dead…
(chorus x 3)



Yes two can keep a secret

If one of us is…. Dead.


All of sudden, aku sedih dengar lagu ni.Rasa macam tengok filem Hindustan.Kya Kehna.KKKG.Huhu.Actually, my buddy was dedicated lagu ni kat aku.Sangat terkesan.Aku tak tahu nape aku sedih.Maybe faktor usia (22 wanna be mmg feeling lebih ea?),takpon faktor masa (I mean dat time dah pukul 4 am kot),boleh jadi jugak faktor genetik ibu terlebih (mak aku memang feeling terlebih sikit.Opps, sori bu=)),and banyak faktor lagi la yang aku sendiri pun kurang pasti.

Tapi kalau according to my experiment,observation,contemplation and so on, aku rasa ni lagu ni ada kaitan dengan aku.Ada berbaur or berbau sindiran kat lirik tu.Pandai betul kawan aku sorang tu choose a right song for me.Haha.Tapi kan dia bukan la suh aku dengar lagu tu sebab aku ni tak reti nak simpan rahsia.Dia juz nak remind me so that i promised to keep her emm mybe his secret properly.Macam yang tulis kat envelope tu.SECRET AND CONFIDENTIAL.So, shut your mouth.Zipppp, ketat-ketat Simaa ye!

Sangat jelas di sini, entry ni bukan nye untuk bagitau our secret.Just nak share lagu 'Secret'. Dalam maksudnya tu.

Aku pon pernah je bagitau rahsia org lain kat org lain.Jahat tak?Memang tak de hati ,perut,and jantung kan.Tapi kan aku gitau rahsia A kat B bukannya apa.Sebab nampak sangat story yang konon-konon rahsia bagi si A tu sebenarnya tak rahsia sabgat pon,Sebab dari gaya intonasi,nada,ritma,gesture dan sama waktu dengannya menggambarkan dia nak sangat aku bagitau orang lain.Contohnya bagitau kat si B la.Haha.korang faham tak apa yang aku melalut ni.Takpe la korang tak faham pon.Asal aku faham sudah la.The meaning of the melalut di atas is aku boleh simpan rahsia.So, jangan takut nak share the berkepuk-kepuk secret with okay=).

p/s:kepada yang told  a kebabom secret semalam, dun wory ur secret will safe in my handphone.Okay aku janji aku delete messages tu.Hee~

and the last order, layan lagu ni.Best sangat wa cakap lu

No comments:

Post a Comment

Little kiss