Nuffnang Ads

Sunday, 18 December 2011

Aku Dah tak Sesempurna Dulu :(

Assalamualaikum. Hai.


Kali ni aku nak share kisah hidup aku sikit. Takde la the whole story mory kan. Tapi just nak story dan luah perasaan je.


30 Nov 2011, Rabu. Detik tragis dalam hidup aku.Jatuh motor.Tapi bukan paling tragis.Aku dah story dalam enry tersebut   .Sila klik kalau nak tahu..http://syamimicincinungu.blogspot.com/2011/12/malang-tak-berbau-dan-tak-mampu-dihidu.html




Sampai sekarang pon kaki aku ni tak baik baik lagi.Jalan pon terhincut hincut lagi. Seksa tau.Dah la tak boleh jalan laju. Bila jalan laju sikit dah sakit.Tapi serius pelik bila aku jalan laju. Jalan laju dengan kaki terhincut hincut. Memang pelik bila tengok dalam cermin.


Serius aku jadi sensitif bila dah jadi camni.Aku rasa kekurangan.Mula mula aku okay.Lepas tu bila ada orang ejek cara aku jalan camne.Aku jadi sentap tibe tibe. Aku rasa macam hinanya aku.Yela kan dah tak serupa orang lain dah. Pastu ada jugak yang cakap cane kalau kaki aku sampai bila bila jadi camni.Sape tak sedih. Kalau taknak bagi kata semangat kat aku pon, at least diam je la kan. Mesti korang rasa aku emo terlebih.Tapi kalau korang ada kat tempat aku korang tahu macamane jadi orang yang tak sempurna. Memang aku tahu ramai orang ingat aku cacat sebab aku tak pakai bandage. Malas la nak pakai sebab lagi susah nak jalan. 


Satu hari aku rasa sedih sangat sebab aku rasa aku macam dipersenda sendakan je.Aku terus mesej mak aku tanye nape kaki aku tak baik baik lagi. Nasib la mak aku bagi kata semangat sikit.Rasa hilang la sikit sedih tu.Sebenarnya aku nak balik nak pergi mengurut.Kat sini aku busy sangat sampai weekend pon takde.Sebab kawan aku cakap kena selalu pergi mengurut, baru cepat baik.


Haa. Ade satu hari tu ade sorang pompuan tegur aku. Tengah aku berjalan tu dia tanya kenapa aku jalan macam tu. Aku cam terkejut nape dia tanya .Aku dengan muka separuh terpinga pinga jawab yang aku jatuh.Dab terus blah dari situ. Tapi aku tak kisah pon dia tanya.Kadang kadang je aku rasa sensitif. Sensitif kena pada tempat la kan.


Satu hal lagi aku kadang kadang malu nak jalan sorang sorang. Yela aku rasa macam ada attraction untuk orang pandang aku. So malu la kan bila kita jalan orang pandang.Kalau aku tak macam ni pon aku malu jugak. Nak terajang pon ada..


Sebab kaki aku ni jugak la aku rasa aku boleh faham perasaan orang yang kekurangan macam aku atau lebih lagi. Bila kita rasa kita kurang pada orang lain.Memang kita akan rasa lain macam bila orang tak pedulikan kita.Padahal sebelum aku jadi camni, aku tak kisah pon Lantak la kan.Nasib baik aku ni boleh dikatakan jenis kuat .I mean tabah dan tak mudah menangis.Kalau tak mesti aku dah lari balik rumah.Takpon extend satu semester.Kau gila Simaa. !


So moral of the story. 


1) Jangan suka ejek orang
2) Cuba faham perasan orang
3) Tabah itu perlu
4) Kadang kadang kita jangan pedulikan kata orang. Mulut orang berbisa wa cakap lu.Boleh makan dalam.


Aku harap sangat cepatlah habes sem ni.Aku nak setelkan kaki aku ni pulak.Harap boleh baik and back to normal.

2 comments:

Little kiss