Nuffnang Ads

Thursday, 8 December 2011

Korea oh Korea

Assalamualaikum, Hai korang
This time aku nak continue story pasal Korea Trip aku tu. Lama giler kot nak continue. Cari mood nak hapdate. Ingat senang ke nak tulis essay ni. Haha Bajet essay masa SPM.. Cikgu tengok grammar pon dah pengsan.Muahaha.Bukan itu yang nk diperkatakan dan diuar-uarkan ,Motif asal nak story mory pasal life aku kat Korea Bajet lagi sekali. Bajet student Korea yang dah belajar bertahun tahun kat sane. Hakhak.


Kitorang sampai kat Incheon Airport lebih kurang 10pm waktu Korea.Waktu Malaysia hanya lambat satu jam saje.So aku dan rakan rakan seperjuangan beserta lecturers takde la jetlagged kan. Excited giler time tu..Mane taknye dah sampai Korea kot.Dah la penat dok lam flight tu 7 jam ye rakan rakan.Take note! Perlu ke? Tak kisah la kan.


Terpegun sangat canggih.Airport yang besar can tengok orang disekeliling.Wow korean. Tade ke Lee Seung Gi tersesat kat situ. Beliau tu actor kat Korea ye kawan kawan. Lagi excited bile schoolmate zaman tok kadok dulu study kat Korea.Guiders kitorang tu student dari Malaysia.Schoolmate aku tu baik dgn para guiders kitorang tu.Wah seronok berganda ganda.Dilla hepi gile jumpe mu time tu.Kitorang ni backpackers.Nak save bajet dan untuk dapat more experiences. So jalan kaki untuk sampai ke GuestHouse .Tapi sebelum jalan kaki tu kitorang naik Subway. Underground train.Maklumlah la nak jimat kwasan kot.Korea kan kecik.Penduduk ramai.Naik Subway 2 jam kot.Subway ni sesangat laju sebenarnya tapi langsung tak terasa laju berada di dalamnye.


Lepas tu bermula la kehidupan aku di Korea.Sangat excited untuk mengharungi hari hari tersebut.Walaupun penat berjalan tapi sangat enjoy.Korang bayangkan walaupun ramai giler orang jalan kaki aka pedestrians tap kenderaan kat jalan tu still banyak.Ramai betul penduduknye kan?Kitorang boleh jalan kaki kat tengah tengah bandar Seoul tu.Kat Malaysia tak dapat kot. Semuanya nak guna objek beroda kan.Banyak jugak tempat kitorang pergi.Rugi la kalau tak pergi kan.


Temapt paling tak cukup masa nak explore semua adalah Nami Island.Korang tengok Winter Sonata.Kat situ la salah satu pot dorang shoot. Cantik sangat temapt tu. Daun daun yang luruh.Banyak tempat cantik yang boleh snap pic.


Namsam Tower pon best.Tapi sangat tinggi untuk sampai kat Tower tu.Tapi apekan daya mesti pergi jugak.Kononnye tempat romantik la korang korang yang berkapel ni.Chewahhh.


Mlas nak cite panjang panjang.Korang tengok je la gambar-ganbar di bawah ni ye.Seronok.Korea aku janji aku akan datang balik.Muahahahahaha























2 comments:

  1. deki deki deki..nk g jugop weh lain kali!

    ReplyDelete
  2. Lain kali nok gi ajok aku.Dok puas g korea.

    ReplyDelete

Little kiss